Convorbire telefonică Chavez - Castro, în direct la radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele cubanez Fidel Castro se simte bine, a mărturisit-o el însuşi prietenului său venezuelan Hugo Chavez, într-o conversaţie telefonică în engleză, prima difuzată la radio de

Preşedintele cubanez Fidel Castro se simte bine, a mărturisit-o el însuşi prietenului său venezuelan Hugo Chavez, într-o conversaţie telefonică în engleză, prima difuzată la radio de când s-a îmbolnăvit, în urmă cu şapte luni.

În timpul emisiunii radiofonice săptămânale a preşedintelui venezuelan, Fidel Castro a precizat că este bine şi fericit, asigurând că ţara sa se descurcă foarte bine fără el la cârmă. Convorbirea care a durat o jumătate de oră a fost apoi difuzată la televiziunea cubaneză, ceea ce lasă de gândit că preşedintele cubanez şi-ar putea face curând reintrarea în scenă. Castro i-a spus prietenului său venezuelan că are impresia că deţine mai multă energie, că se simte mai puternic şi că are mai mult timp de studiu. Până acum, liderul de la Havana a fost auzit numai în înregistrări care puteau duce cu gândul că ar fi putut să moară deja. Conversaţia dintre Castro şi Chavez s-a purtat asupra unor subi-ecte variate, preşedintele cubanez evocând mai ales scăderea cursurilor pe pieţele chineze şi americane care, potrivit lui, ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru administraţia americană. Un înalt oficial cubanez, aflat în vizită în China, a spus ieri că Fidel Castro se reface în mod satisfăcător şi că ar putea să-şi reia funcţiile într-un viitor apropiat. Remarca a fost făcută de Fernando Remirez de Estenoz, şef al Comitetului de relaţii internaţionale al Partidului Comunist cubanez.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite