Conturile lui Ioan Niculae, luate la bani mărunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri este cercetat de DIICOT după ce ar fi beneficiat de gaz ieftin de la Romgaz. „Afacerea“ ar fi adus prejudicii de 126 de milioane de dolari.

Patronul InterAgro, Ioan Niculae, a aflat, ieri, de la procurorii DIICOT acuzaţiile care i se aduc: complot şi subminarea economiei naţionale. Reacţia omului de afaceri: „Este un abuz!".

De altfel, omul de afaceri este de părere că acuzaţiile pentru care este învinui s-ar potrivi foarte bine îndreptate împotriva Parchetului. „Cred că este vorba de un parteneriat public-privat între un organ al statului care se numeşte Parchetul General şi televiziunile care sunt publice şi private, şi asistaţi, în direct, la un eveniment relativ istoric pentru România astăzi.

Cum poate fi distrus un agent economic care a avut neobrăzarea în aceşti 20-21 de ani să se opună ideii generale că noi românii suntem numai cerşetori şi slugi şi că noi nu putem angaja, ci doar să fim angajaţi", a răbufnit Niculae la ieşirea de la DIICOT. El a explicat că InterAgro este singurul grup de firme de pe piaţa din România cu capital integral privat românesc.

Acuze la adresa procurorilor

Ioan Niculae a acuzat procurorii că i-au distrus toate firmele prin faptul că a făcut publice, săptămâna trecută, detalii din ancheta ce vizează, printre altele, şi grupul de firme InterAgro.  „Avem combinatele chimice închise începând de la 1 ianuarie, niciuna dintre companiile private sau de stat care vând gaz nu mai răspunde solicitărilor InterAgro", s-a plâns patronul InterAgro.

Ioan Niculae a reclamat şi faptul că, deşi multe alte societăţi cu obiect de activitate similar cu al firmelor sale, ce-i drept cu capital străin, „nici măcar nu au fost deranjate". Printre străinii invocaţi, omul de afaceri a amintit de ruşi, indieni, turci.

În dosarul privind subminarea economiei naţionale, sunt cercetaţi 40 de foşti şi actuali şefi din Romgaz, Ministerul Economiei şi ANRE, care ­l-ar fi ajutat pe Ioan Niculae să obţină mari cantităţi de gaze la preţ subevaluat. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul în acest dosar s-ar ridica la peste 126 de milioane de euro. De altfel, procurorii au dispus verificarea conturilor celui care ocupă locul 3 în Top Forbes 500 miliardari, cu o avere estimată la 900.000 - 1 miliard de euro.

"Suntem într-o situaţie extraordinar de delicată din punct de vedere economic şi, practic, aţi asistat la subminarea unui agent economic care încă mai rămăsese cu capital privat românesc.''
Ioan Niculae patron InterAgro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite