Conturile Parchetului ar putea fi blocate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii ar putea rămâne cu conturile blocate! Miercuri, un executor judecătoresc a anunţat Parchetul General că a demarat procedurile de blocare a conturilor ca urmare a unei sentinţe

Procurorii ar putea rămâne cu conturile blocate! Miercuri, un executor judecătoresc a anunţat Parchetul General că a demarat procedurile de blocare a conturilor ca urmare a unei sentinţe definitive date de Tribunalul Suceava. Deşi nu este irevocabilă, decizia este executorie.

Cei care au cerut blocarea conturilor sunt procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, nemulţumiţi că nu le-au fost plătite mai multe sporuri salariale. Suma care urmează să se blocheze se ridică la aproximativ 335.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului General, Robert Cazanciuc, ne-a declarat că totalul restanţelor pe care Ministerul Public le are de plătit faţă de mai mulţi procurori, ca urmare a unor hotărâri definitive judecătoreşti, este de aproximativ 150 de milioane de lei.

El a precizat că Parchetul are la dispoziţie, conform legii, şase luni de la notificare de către executorul judecătoresc să achite sumele restante, dar că asta nu poate opri practic punerea în aplicare a deciziei de blocare a conturilor.

"Tăiaţi" de la deplasări

Fostul preşedinte al Secţiei de procurori din CSM, Liviu Dăscălescu, a ridicat în Plenul Consiliului problema creată de criza banilor din Ministerul Public. Dăscălescu s-a arătat nemulţumit de faptul că a fost anulată o întâlnire, la Oradea, a celor 16 procurori generali din ţară.

Dăscălescu s-a declarat indignat pentru că, înainte de eveniment, procurorul general adjunct, Gabriela Scutea, i-a trimis o adresă prin care îl anunţa că va anula întâlnirea deoarece ministerul nu are bani. El a cerut CSM revocarea acesteia din funcţie.

Kovesi a explicat că întâlnirea a fost anulată ca urmare a unei analize a departamentului economic. "Din punct de vedere bugetar, nu ştiu unde să încadrez cheltuielile acestea. Nu le pot trece nici la formare profesională, nici la seminarii", a declarat Kovesi.

Cât câştigă procurorii?

O serie de procurori trebuie să primească 50% din salariul lunar ca urmare a câştigării în instanţă a sporului de stres. Conform legii salarizării magistraţilor, intrată în vigoare în urmă cu doi ani, procurorii au salarii în funcţie de parchetul la care activează.

Preşedinte, prim-procuror Parchet de pe lângă Judecătorie - 38.550.000 lei
Procuror, 0-1 an vechime - 17.990.000 lei
Preşedinte, prim-procuror Parchet de pe lângă Tribunal - 43.690.000 lei
Procuror Parchet de pe lângă Tribunal - 38.550.000 lei
Preşedinte, procuror general Parchet de pe lângă Curte de Apel - 48.830.000 lei
Procuror Parchet de pe lângă Curte de Apel - 43.690.000 lei
Procuror Parchetul General - 48.830.000 lei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite