Controale severe la târgul ilegal de maşini apărut în jurul Oborului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa de intrare de 20 de lei pe zi îi goneşte pe sibienii din Târgul Obor. Cei care îşi expun maşinile  la vânzare în zonă riscă amenzi, deoarece Primăria nu va accepta nici o încălcare a legii.

Pe lângă faptul că, în Târgul Obor, criza de face simţită şi nu se mai cumpără aproape nimic, cei care vor să vândă autoturisme la mâna a doua au acum de plătit o taxă dublă. Preţul tichetului de intrare a ajuns la 20 de lei.

Târgul s-a mutat în stradă

Taxa i-a supărat pe oameni şi i-a deteminat să se înghesuie să-şi expună maşinile  în parcările de lângă târg sau pe străzile din vecinătatea acestuia.

Ca să fie siguri că prind loc, vânzătorii duc autoturismele la Obor de vineri noaptea şi le lasă acolo până dumincă cu anunţul de vânzare în geam. În târg nu mai intră decât cei care vin ocazional să comercializeze o maşină.

„Să vedeţi cum vin cu noaptea în cap la ora 2.00 să ocupe loc pe marginea străzii sau în parcările din faţa Oborului, iar în târg locurile de expunere nu sunt nici pe jumătate ocupate. Uitaţi-vă pe străzile vecine că sunt pline de maşini cu anunţuri. Eu vin şi sâmbăta cu maşini. Păi dacă dau 40 de lei în fiecare săptămână, mor de foame“ a spus un sibian aştepta clienţi cu maşina în faţa târgului.

Din cauza târgului improvizat, circulaţia înspre Mediaş, devine un adevărat calvar, duminica în jurul orei 7.00 şi pe la ora 12.00, când lumea vine şi când pleacă lumea din zonă.

Controale de la Primărie

Primarul Klaus Johannis a declarat pentru Adevărul de seară că nu are de gând să cedeze în faţa presiunilor făcute de vânzătorii de autoturisme care vor să plătească mai puţin.

El a spus răspicat că taxa percepută pentru expunerea maşinilor în târgul din Obor nu va fi micşorată. Ba mai mult, primarul afirmă că administraţia locală are metode să descurajeze noua practică de la Obor.

Controale inopinate

„Nu vom modifica în nici un caz această taxă. O să meargă inspectorii noştrii în controale şi o să aplicăm amenzi celor care nu vând maşini în târgul special amenajat. O să avem grijă ca prin aceste controale să descurajăm total această modalitate de expunere a maşinilor în alt loc decât în interiorul târgului” a precizat primarul Johannis.

Edilii îi avertizează pe toţi cei care obişnuiesc să parcheze pe domeniul public din jurul târgului că verificările vor fi făcute periodic la ore diferite şi uneori inspectorii vor merge pe teren chiar şi de mai multe ori pe zi.

Cei care nu vor respecta regulile impuse de Primărie vor primi amenzi usturătoare de fiecare dată când îşi vor lăsa maşinile în locuri nepermise pe domeniul public.

Taxa la Obor s-a dublat

Suma percepută de administraţia Pieţei Obor pentru autovehiculele expuse spre vânzare în aceasta locaţie a crescut de la 10 lei la 20 lei/autovehicul/zi conform HCL 172/2008 privind taxele şi impozitele locale pentru anul 2009. Hotărârea a intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2009.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite