Contribuţie de 1% la fondul de garantare pentru administratori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuţia iniţială pentru fiecare administrator la fondul de garantare a pensiilor private va fi de 1% din capitalul social. Proiectul de lege privind înfiinţarea şi funcţionarea fondului

Contribuţia iniţială pentru fiecare administrator la fondul de garantare a pensiilor private va fi de 1% din capitalul social.

Proiectul de lege privind înfiinţarea şi funcţionarea fondului de garantare a pensiilor private de la fondurile de pensii va intra în dezbatere parlamentară în cel mult două luni. Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a menţionat, în cadrul unei conferinţe organizate de Mediafax, că urmează să se stabilească în perioada următoare dacă aceste contribuţii vor fi semestriale sau anuale.


Aplicabilitate abia la sfârşitul anului


Prima contribuţie se va face din capitalul social al companiei, după care urmează să se calculeze în funcţie de volumul de active acumulate, a arătat Oancea. Totodată, se vor face calcule de risc.


"După Paşte dorim să lansăm în dezbatere publică legea privind fondul de garantare, urmând să o punem în circuitul parlamentar. Vrem să o promovăm ca pe o lege", a mai spus Oancea. El a estimat că fondul de garantare ar putea fi operaţional până la sfârşitul anului, însă depinde de votul parlamentului.

Fondul de garantare va fi constituit în funcţie de volumul activelor acumulate în sistem, sub forma unei societăţi pe acţiuni, denumită "Fondul de garantare în sistemul pensiilor private". Scopul Fondului de garantare este protejarea drepturilor participanţilor şi, după caz, a beneficiarilor, dobândite în cadrul sistemului de pensii reglementat şi supravegheat de CSSPP. (Oana Grecea)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite