"Contractul nu a fost nici un moment secret"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Care este nivelul investitiilor realizate de Apa Nova in Bucuresti? - Am doua cifre, cumulate la sfarsitul anului 2005. Prima cifra e totalul veniturilor nete dupa impozitare: 44 milioane de euro.

- Care este nivelul investitiilor realizate de Apa Nova in Bucuresti?
- Am doua cifre, cumulate la sfarsitul anului 2005. Prima cifra e totalul veniturilor nete dupa impozitare: 44 milioane de euro. A doua cifra este totalul investitiilor realizate, si anume 127 milioane de euro. Deci, nivelul investitiilor este de aproape de trei ori mai mare decat cel al profitului.
- A fost tinut secret contractul, a existat vreo clauza confidentiala?
- Contractul nu a fost secret, dar societatea nu e obligata, daca nu doreste, sa divulge contractul. Obligativitatea de a-l divulga revine municipalitatii. Orice cetatean se putea duce la secretarul general al municipalitatii si sa ceara o copie dupa contract. Acest lucru e valabil din prima zi in care s-a semnat contractul. Contractul are o clauza de confidentialitate, in ce priveste procesul de productie, spre exemplu, dar nu este un contract secret.
- Este ploaia un motiv de teama pentru Apa Nova?
- Nu, e un motiv de teama pentru cei ce locuiesc in zonele inundabile sau depresionare.
- Care sunt resursele Apa Nova, masini si oameni?
- Apa Nova are resurse suficiente pentru a ne face treaba pentru care am incheiat acest contract. Bineinteles, acest lucru nu este valabil in cazul unor ploi istorice.
- Isi reproseaza ceva Apa Nova, privind modul de interventie la ultimele inundatii?
- Nu. Nimeni nu este responsabil de aceasta situatie.
- Care este perioada de valabilitate a contractului?
- Contractul a fost semnat in 30 martie 2000 de catre Viorel Lis si a intrat in vigoare pe 17 noiembrie, in timpul lui Traian Basescu, pentru o perioada de 25 de ani. Deci, se termina pe 16 noiembrie 2025.

Documentul este nesemnat si fara data
Contractul cu Apa Nova, in varianta publicata pe site-ul societatii, nu este datat si nici stampilat sau semnat. Documentul are aproape 700 de pagini, iar data de incheiere a contractului este "2000". Nici o pagina nu poarta vreo semnatura. Durata contractului este de 25 de ani si poate fi prelungita. In cazul unei incalcari a vreunei prevederi a contractului, concesionarul va plati 5.000 euro pentru fiecare incalcare. Prin contract, primaria se obliga sa renunte la orice posibilitate de a indica concesionarului ce investitii sa faca. Investitorii, Vivendi SA si Apa Nova SA se angajau ca in termen de cinci zile sa despagubeasca municipalitatea pentru orice daune sau pierderi cauzate de neindeplinirea obligatiilor contractuale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite