Contra -manifestaţie la parada homosexualilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua Dreaptă contestă în instanţă autorizaţia de miting a "marşului diversităţii" de sâmbătă şi anunţă organizarea ad-hoc a unui "marş pentru normalitate" GayFest, sărbătoare

Noua Dreaptă contestă în instanţă autorizaţia de miting a "marşului diversităţii" de sâmbătă şi anunţă organizarea ad-hoc a unui "marş pentru normalitate"

GayFest, sărbătoare şi a lesbienelor, bisexualilor şi transgenderilor, a început ieri cu vizionarea a două filme, la cinematograful Union din Capitală.

Evenimentul va continua până sâmbătă, când persoanele cu orientări homosexuale vor petrece în stradă, între orele 17.00 şi 19.00. Extremiştii le pregătesc însă ceva: o contramanifestaţie, pentru care, însă, nu au primit nicio autorizaţie de la municipalitate. Scenariul de anul trecut, când mitingul travestiţilor s-a lăsat cu violenţă, are toate şansele să se repete şi anul acesta.

Chiar dacă, oficial, agresorii de atunci nu au fost identificaţi ca făcând parte din Forumul Creştin Noua Dreaptă, această grupare naţionalistă este cea care luptă cu înverşunare împotriva organizării GayFest. Preşedintele Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, spune că şi anul acesta va organiza o contramanifestaţie, botezată "Marş pentru normalitate".

Cer legalizarea căsătoriei

Asociaţia Accept, organizatorul paradei GayFest, reia şi de data aceasta tema recunoaşterii legale a căsătoriei şi a parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex în Romania. Subiectul în sine şi faptul că homosexualii vor ieşi în stradă nu-i poate ţine în casă pe contestatari. "Lucrurile nu se calmează. Nu putem tolera păcatul şi nu putem decât să oprim extinderea acestor manifestaţii în spaţii publice", explică Ionescu, de la Noua Dreaptă.

Se suplimentează forţele de ordine

Reprezentanţii Direcţiilor Generale ale Jandarmeriei şi ale Poliţiei Bucureşti se întâlnesc astăzi ca să stabilească o strategie pentru asigurarea ordinii publice la GayFest. Colonelul Florin Cişmaşu, de la Jandarmerie, a precizat că este vorba deocamdată de suplimentarea cu două detaşamente, ceea ce înseamnă o sută de jandarmi în plus faţă de anul trecut. El a adăugat că se are în vedere şi infiltrarea unor jandarmi îmbrăcaţi civil printre manifestanţi. Parada Gay se va deplasa pe traseul Bulevardul Unirii - Piaţa Constituţiei - Bulevardul Libertăţii - Parc Izvor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite