Contabilii, ţinta cea mai uşoară a crizei- Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de azi scrie despre profesia de contabil care este grav afectată de criză, despre deprecierea leului faţă de dolar sau numărul locurilor de muncă ce s-au pierdut de la începutul crizei. Printre alte subiecte, ziarele americane nu îşi vor reveni cu toate că SUA pare a ieşi din criză, iar Ion Niculae devine din nou majoritar în fosta SNTR.



Contabilii, ţinta cea mai uşoară a crizei. Contabilii sunt ţinta cea mai uşoară a crizei, astfel că este nevoie în acest moment  să se acorde o atenţie mai mare acestei profesii a declarat vineri George Samothrakis, preşedintele Federaţiei Experţilor Contabili Mediteraneeni. "Profesia contabilă mediteraneană într-o economie turbulentă: o infrastructură contabilă solidă pentru intensificarea  transparenţei şi responsabilităţii în regiune. Pentru că ne aflăm într-un moment de criză, aceasta este o perioadă foarte grea pentru profesia de contabil astfel că trebuie să ne îndreptăm mai mult atenţia către această profesie. Contabilii sunt ţinta cea mai uşoară a crizei, iar acest lucru nu trebuie neglijat'', a declarat George Samothrakis, scrie Curierul Naţional.

Leul pierde trei bani în faţa dolarului. Moneda naţională a pierdut la finele săptămânii trecute tot trei bani (0,86%) în faţa dolarului, iar cursul afişat de banca centrală a fost de 2,9414 lei/dolar. Money scrie că pe pieţele internaţionale, moneda unică a fluctuat la finele săptămânii trecute între 1,4488 dolari şi 1,4646 dolari, iar şedinţa de tranzacţionare s-a închis la un nivel de 1,4574 dolari/euro. Moneda americană a pierdut teren faţă de yen, iar moneda japoneză a atins minimul ultimei luni, de 89,39 yeni/dolar.

Industria prelucrătoare a pierdut 180.500 de angajaţi în 11 luni. Bucureştiul a pierdut peste 56.000 de locuri de muncă de la începutul crizei, deşi pe listele ANOFM numărul şomerilor este cu doar 1.500 mai mic faţă de septembrie 2008. În afară de Capitală, şapte judeţe ale ţării au înregistrat pierderi nete de peste 10.000 de joburi în intervalul octombrie 2008- iulie 2009, scrie Standard Money.

Îşi revin şi ziarele odată cu economia americană? Această întrebare îi macină pe marii publisheri din SUA. Analiştii care monitorizează presa scrisă din Statele Unite spun că ce a fost mai greu nu a trecut încă pentru această industrie, chiar dacă în alte sectoare lucrurile au început să se orienteze către direcţia cea bună. Vestea bună, dacă poate fi numită astfel, este faptul că declinul veniturilor cu care se confruntă publicaţiile din cauza publicităţii reduse ar putea încetini în perioada următoare, scrie Ziarul Financiar.

Ioan Niculae redevine majoritar în fosta SNTR
. Omul de afaceri, Ioan Niculae, a redevenit acţionarul majoritar al fostei Societăţi Naţionale "Tutunul Românesc" (SNTR), după cinci ani şi jumătate de la reprivatizarea societăţii. Acţionarii "Galaxy Tobacco", denumirea actuală a SNTR, au aprobat acum două luni o majorare de capital, în valoare de 40 milioane de dolari, prin aportul în numerar realizat exclusiv de către compania "InterAgro", controlată de către Ioan Niculae, ca obligaţie a contractului de privatizare din 2001, scrie Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite