Mol România: Consumul de carburanţi în prima jumătate a anului a scăzut cu circa 10%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mol România: Consumul de carburanţi în prima jumătate a anului a scăzut cu circa 10%
Mol România: Consumul de carburanţi în prima jumătate a anului a scăzut cu circa 10%

Consumul de carburanţi în România a scăzut în prima jumătate a acestui an cu circa 10%, a declarat astăzi preşedintele Mol România, Zsolt Szalay. „Pe segmentul de corporate (n.r. - vânzări en-gros) consumul a scăzut cu cel puţin 10%, în timp ce consumul pe retail a fost afectat cu mai puţin de 10%”, a  spus oficialul Mol România.

Potrivit acestuia, până la sfârşitul anului consumul va mai creşte uşor datorită preţurilor mai mici decât cele înregistrate anul trecut în aceeaşi perioadă.

De asemenea, reprezentantul Mol România a mai spus că se observă pe piaţă o migrare a companiilor de transport de mici dimensiuni, care până acum erau clienţi ai sistemului de plată prin carduri, către achiziţia carburanţilor pe bază de cash. „Această migraţie nu este sănătoasă pentru că arată o situaţie financiară precară a acestor firme, care renunţă la beneficii precum plata decalată sau mai multe discounturi. Sperăm ca siuaţia lor financiară se va redresa”, a adăugat Szalay.

Potrivit acestuia, Mol România analizează în ce mod pot fi reduse costurile companiei. „Trebuie regândite toate activităţile şi să renunţăm la cât mai multe lucruri care nu sunt absolut necesare”, a mai spus el. 

Mol România şi Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România au lansat astăzi un serviciu prin care şoferii pot descărca în benzinăriile Mol datele din tahografele digitale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite