Consulul român la Chişinău, atacat de moldovenii aflaţi la rând pentru vize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de dificultăţile cu care se obţin vizele pentru România, mai mulţi solicitanţi au blocat maşina consulului interimar la Chişinău, Ionuţ Dicu. Oficialul nu a fost agresat, dar

Nemulţumiţi de dificultăţile cu care se obţin vizele pentru România, mai mulţi solicitanţi au blocat maşina consulului interimar la Chişinău, Ionuţ Dicu. Oficialul nu a fost agresat, dar i-a fost destul de greu să treacă prin mulţimea dezlănţuită. Spiritele s-au încins în momentul în care consulul interimar a încercat să iasă, cu maşina, pe poarta consulatului.

Furioşi, cei peste 150 de oameni care se aflau în faţa instituţiei au blocat ieşirea autoturismului. Mulţimea care-şi aştepta rândul la vize s-a postat în faţa maşinii, astfel că diplomatul s-a văzut nevoit să oprească. Ionuţ Dicu a coborât din maşină să discute cu oamenii, dar nu a reuşit să schimbe decât câteva cuvinte.

Consulul a urcat repede în maşină şi şi-a făcut loc prin mulţime. Incidentul a apărut ca urmare a faptului că, de o vreme, multe cereri de vize sunt respinse, în special cele din partea agenţiilor de turism.

Nicio agenţie de turism nu a mai primit vize din august

Preşedintele Asociaţiei Agenţiilor de turism din Republica Moldova se plânge că nicio agenţie nu a mai primit vize, de la izbucnirea scandalului din august. Atunci, Ministerul de Interne al Republicii Moldova a anunţat că un înalt funcţionar de la Ambasada României la Chişinău este suspectat că ar fi luat mită, pentru facilitarea eliberării de vize româneşti pentru cetăţenii moldoveni.

Consulul Alexandru Rus a fost retras din cauza suspiciunilor că ar fi favorizat anumite companii de turism. Autorităţile moldovene au documentat şi activitatea ilegală a Inei Russu, directorul unei agenţii de turism, care a intermediat şi favorizat obţinerea ilegală de vize româneşti pentru cetăţenii moldoveni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite