Construcţiile, scăderi pe toată linia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţiile, scăderi pe toată linia
Construcţiile, scăderi pe toată linia

Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 7% în iulie faţă de luna precedentă, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică

În luna iulie 2009, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a scăzut faţă de luna iunie 2009 cu 9,9% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 9,0%.
Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17,4%, respectiv 14,1%.
La o singură categorie de lucrări, reparaţii capitale, a fost înregistrată o creştere de 3,7% în luna iulie. Pe celelalte elemente de structură s-au înregistrat scăderi astfel: la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-27,5%) şi la lucrările de construcţii noi (-7,0%).
Pe tipuri de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut astfel: la clădirile rezidenţiale cu 20,2%, la clădirile nerezidenţiale cu 8,3% şi la construcţiile inginereşti cu 5,1%.

Diminuare de 17,4% faţă de 2008

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 17,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la toate componentele astfel: la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-34,7%), la lucrările de reparaţii capitale (-19,5%) şi la lucrările de construcţii noi (-11,7%).
Pe tipuri de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut astfel: la construcţiile inginereşti (-19,8%), la clădirile nerezidenţiale (-16,6%) şi la clădirile rezidenţiale (-12,6%).
Primele şapte luni din 2009 au adus şi ele scăderi în domeniul construcţiilor, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 10,0%. Pe elemente de structură s-au înregistrat  scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-22,7%), la lucrările de reparaţii capitale (-18,2%) şi la lucrările de construcţii noi (-4,5%).
Pe tipuri de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 17,1% şi cu 9,1% la clădirile nerezidenţiale. Volumul lucrărilor de construcţii, la clădirile rezidenţiale, a crescut cu 4,6%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite