Constanţa:Vasilica Pop pune natura pe pânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasiunea pentru pictură este un har dobândit încă din copilărie de la tatăl ei, fost desenator. Mai târziu talentul i-a fost recunoscut de profesori.


Vasilica Pop este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Amfora din anul 1995, iar de atunci participă la toate expoziţiile colective sau de grup organizate acolo. 

În urmă cu patru luni a preluat şi frâiele asociaţiei, devenind preşedintele acesteia. Fostul preşedinte Paul Teodorescu a dorit să predea cuiva ştafeta, iar ea s-a numărat printre cei propuşi şi apoi, în urma votului, a fost aleasă. A primit acest lucru cu bucurie pentru că Amfora înseamnă foarte mult pentru ea şi ştie că lumea apreciază ceea ce fac artiştii plastici amatori în cadrul asociaţiei.


Teme variate

Picturile sale au teme variate, de la peisaje, pe care le alege peste tot pe unde merge, până la flori, icoane. De asemenea, în perioada sărbătorilor pascale a fost prezentă pe simezele galeriilor Amfora în cadrul unei expoziţii de grup, unde a avut şi ouă încondeiate, alături de micii artişti de la Şcoala din Lipniţa şi Şcoala nr. 23.  Pictate şi apoi dăruite, în marea lor parte, icoanele reprezintă chipurile Maicii Domnului, ale Pruncului Isus şi ale îngerilor şi îi invită pe cunoscători şi nu numai la regăsirea universului sacru şi la meditaţia asupra mesajelor religioase.

Bibliotecară în anii ‘60

Soţul ei a fost cel care a încurajat-o mereu în cariera artistică. Deşi este văduvă de 33 de ani, de când soţul a decedat într-un accident aviatic, îşi aminteşte şi acum momentele dragi petrecute împreună de pe vremea când ea lucra la biblioteca aeroportului. Singurii săi cititori erau soldaţii, deoarece accesul era interzis altor persoane. Încă de atunci  cocheta cu cariera de artistă, însă abia mai târziu s-a decis să se dedice picturii.

Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite