Constanta:Vărul lui Codrea, fan Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta:Vărul lui Codrea, fan Manchester
Constanta:Vărul lui Codrea, fan Manchester

Dorin Codrea a reuşit să marcheze chiar în primul meci al echipei sale din competiţia pentru juniori, Cupa Hagi care se derulează la Constanţa


La doar 12 ani, puştiul jonglează cu mingea de fotbal ca un adevărat profesionist. Puştiul este titular în echipa de juniori LPS Banatul Timişoara şi visează să calce pe urmele vărului său, internaţionalul Paul Codrea.
 Dorin îşi aminteşte că actualul său antrenor, Cristian Petcu, a venit la ei, în satul Giarmata, judeţul Timiş, pentru a face o selecţie de copii talentaţi. „Domnul antrenor a venit la noi în sat şi ne-a pus pe toţi băieţii să jucăm un meci şi apoi m-a întrebat dacă vreau să vin la şcoala de fotbal“, povesteşte Dorin. Astfel, verişorul primar al tricolorului Paul Codrea a ajuns la liceul cu profil sportiv LPS Banatul Timişoara şi a jucat titular chiar de la prima selecţie în echipă.

Joacă fotbal de la 7 ani

A început să joace fotbal când avea doar şapte ani şi bătea mingea pe uliţele satului şi în curtea şcolii. În prezent, el este clasa a cincea şi de patru ani stă la internatul unităţii şcolare.

Are susţinerea profesorilor

Se duce la antrenamente în fiecare zi, cel puţin câte două ore. „Numai duminica o avem liberă, în rest ne antrenăm zi de zi pentru că numai aşa putem să avem rezultate bune. Domnul antrenor este bun cu noi şi înţelegător, dar ne mai şi ceartă câte puţin atunci când greşim“, spune micul jucător. Cu profesorii spune că se înţelege bine şi că are parte de susţinerea lor. Uneori aceştia îl mai iartă atunci când vine cu lecţia neînvăţată. „Sunt alături de mine şi chiar îmi spun să fiu serios şi să mă ţin de fotbal“, declară Dorin.

Dorin Codrea joacă pe poziţia de mijlocaş central, iar rezultatele antrenamentelor împreună cu echipa nu au întârziat să apară. În primul meci din cadrul Cupei Gheorghe Hagi, desfăşurată zilele acestea la Constanţa, LPS Banatul a învins FC Dinamo cu scorul de trei la zero, iar Dorin a fost unul dintre marcatori. „Suntem o echipă unită şi mă înţeleg foarte bine cu toţi colegii mei şi cred că acest lucru contează foarte mult pe terenul de joc“, afirmă jucătorul.

Miuţă pe terenul din curtea şcolii

Nu mai ţine minte câte goluri a dat de când este la echipă, însă ne asigură că a înscris destul de multe. Puştiul spune că FC Dinamo este echipa lui favorită din România şi visează ca într-o bună zi să ajungă să poarte tricoul echipei din şoseaua Ştefan cel Mare. La nivel internaţional, Dorin este un fan al echipei care de curând a ratat obţinerea trofeului Champions League, Manchester United. În puţinul timp liber pe care îl are, Dorin este un copil cât se poate de normal. Îi place să se uite la televizor şi să se joace împreună cu prietenii săi. În vacanţe, când se întoarce în satul său natal, micul fotbalist mai încinge câte o miuţă pe terenul din curtea şcolii împreună cu vechii săi prieteni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite