Constanta:Frigul îi ţine pe turişti departe de litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micii hotelieri anunţă că vor menţine preţurile de anul trecut, însă nici aşa nu se aşteaptă la un număr mare de clienţi

Sezonul 2009 începe cu previziuni negre din partea micilor hotelieri de pe litoral din cauza crizei financiare.

Patronii pensiunilor şi minihotelurilor de pe litoral sunt pesimişti faţă de debutul sezonului estival în luna aprilie. Cu toate că, cel puţin pe hârtie, hotelierii au câştigat în acest mod câteva săptămâni bune, soarta acestora stă tot la capriciile vremii. „Pensiunea nu va fi gata pe 19 aprilie. Şi asta pentru că nu am încălzire, iar temperatura din camere este încă foarte scăzută. Încă mai am dubii dacă voi face ceva pentru 1 Mai pentru că de obicei atunci vin mai mult tinerii puşi pe scandal“, a declarat Alexandru Popescu, patronul unui minihotel din staţiunea Costineşti. Majoritatea pensiunilor şi hotelurilor de pe litoral se bazează doar pe căldura soarelui atât pentru încălzirea camerelor cât şi pentru apa caldă.
Agenţii economici nu se bazează pe turiştii de aprilie
„Sperăm să fie măcar ca anul trecut. Am început pregătirile însă nu prea mă bazez pe turiştii care vor veni de Paşte pe litoral. Aranjăm cât se poate, asta ca să nu fim prinşi pe picior greşit. Preţurile de cazare vor fi la fel ca anul trecut, până la 100 de lei camera. Tarifele se vor adapta în funcţie de cerere“, a declarat Margareta Barbu, proprietar de pensiune din localitatea 2 Mai.
La Costineşti îngheaţă preţurile
Şi cei din Costineşti spun că vor scoate pe piaţă, în prima fază, preţurile pe care le-au practicat şi anul trecut. Problema încălzirii va fi decisivă şi pentru hotelierii din Vama Veche. Ei susţin că vor fi prezenţi pe piaţă, de pe data de 19 aprilie, însă foarte puţini turişti şi-au anunţat intenţiile pentru a-şi petrece zilele de vacanţă în staţiunea tineretului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite