Constanta: Un iaht nemțesc a eșuat pe plaja Modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambarcațiunea venea de la Sulina și a avut nevoie de ajutorul autorităților pentru a fi tractată la mal, iar cei doi turiști aflați la bord sunt acum în siguranță.

Autoritățile poartuare au intrat în alertă, în noaptea de joi spre vineri, în momentul în care au receptat semnale SOS de la echipajul unui iaht. Căpitanul vasului, Koch Hans, a cerut ajutor după ce ambarcațiunea a eșuat pe o plajă din apropierea Portului Tomis.
 
Pentru salvarea marinarilor a fost trimisă în zonă nava Topaz a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM). „Iahtul Con Valaria a eșuat travers pe plaja Modern la ora 23.15. La bordul acestuia se aflau două persoane de origine germană, soț și soție. După aproape o oră de la emiterea semnalelor SOS, nava a fost readusă la linia de plutire“, a declarat Dorel Onaca, președintele ARSVOM.

Nava își va continua voiajul

Koch Hans le-a declarat anchetatorilor că venea de la Sulina și că, din cauza întunericului nu s-a putut orienta. În loc să intre în Portul Tomis, ambarcațiunea a ajuns pe plaja din apropiere. Căpitanul german a menționat că a intrat în România în urmă cu mai bine de o săptămână și că de la Constanța va pleca la Mangalia, iar apoi în Bulgaria și Turcia.

În urma acestui incident, nu a fost rănită nicio persoană, iar nava Con Valaria nu a fost avariată.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite