Constanta: 600 de locuri de muncă pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii caută cameriste, bucătari, ospătari şi spălători de vase care trebuie să muncească pe salarii modeste. Turismul estival pune la dispoziţie joburi în domenul hotelier şi de alimentaţie public.

Firmele oferă în săptămâna 28 mai - 4 iunie prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă din Constanţa (AJOFM) un număr de 637 de locuri de muncă pentru cei care se află în situaţie de şomaj şi chiar pentru cei care vor să aibă o altă îndeletnicire.

Cifrele au scăzut de la o lună la alta, iar libere au rămas cu precădere posturile puse la dispoziţie de agenţii economici care se pregătesc de sosirea turiştilor. 

Cameristele şi ospătarii, la mare căutare

Pentru cei aflaţi în căutarea unei slujbe, AJOFM Constanţa are în evidenţe 134 de locuri de muncă în unităţile hoteliere şi pensiuni care oferă pentru cameriste 132 de posturi şi două de recepţioner.

Restaurantele se află în topul locurilor vacante cu 211 joburi de ospătar şi ajutor de ospătar, 80 de bucătari şi opt barmani şi 68 de spălători de vase în unităţile de alimentaţie.

Salarii mici, bacşiş mare

Salariile oferite de angajatori sunt destul de mici, dar reprezintă o alternativă pentru cei cu venituri mici sau aflaţi în şomaj şi posibil să câştige şi suplimentar dacă au parte de un bacşiş în momentul în care turistul este mulţumit de serviciile pe care le-a primit. Pe lângă veniturile mici pe care le oferă, angajatorii mai pretind însă şi ca cei care vin pe post să aibă şi calificare.

Constănţenii mai pot lucra ca telefonişti pentru care există 50 de locuri sau pe cele  21 de posturi de îngrijitoare pentru persoanele vârstnice. Oferte, dar cu un număr redus de locuri, sunt şi pentru infiermieră, instalator, vânzător, secretară, splător vehicule, maseur, şofer, menajeră, muncitori necalificaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite