Constanţa: Se lansează Academia lui Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Hagi va prezenta astăzi, la Constanţa, proiectul Academiei sale de Fotbal pe care-l va finanţa în întregime


„În prezent, ne aflăm la stadiul de achiziţionare a materialelor de construcţie. Mai avem de obţinut câteva avize şi apoi putem demara lucrările”, a declarat Paul Peniu, cel care va deţine funcţia de preşedinte în noua bază sportivă de la Ovidiu, care se va întinde pe 8 hectare. Funcţia de director general o va ocupa Zoltan Iaşko.

Zece terenuri de fotbal

Iniţial, Gheorghe Hagi a încercat să pună bazele academiei la Constanţa, însă nu a reușit să treacă de furcile administrației locale. În schimb, la Ovidiu, uşile s-au deschis mai uşor.

Baza sportivă va avea trei secţii o şcoală de fotbal, o academie şi un club de fotbal. Pe lângă cele zece terenuri de fotbal, proiectul mai cuprinde un hotel, un restaurant şi o şcoală, unde vor învăţa copiii care vor fi selectaţi la academie. La „grupa mică“ (6-7 ani) vor fi antrenaţi 50 de copii. La şcoala de fotbal vor fi antrenaţi copiii cu vârste cuprinse între 7-13 ani, iar academia se adresează adolescenţilor de la 13 la 18 ani. Tinerii cu vârste între 17 şi 25 de ani vor fi antrenaţi în cadrul clubului de fotbal.

La academia care va funcţiona la Ovidiu va fi o selecţie permanentă și vor fi cooptate talente din toată ţara. În total, la baza sportivă vor fi antrenaţi aproximativ 400 de copii.


S-a bătut palma cu şapte antrenori

În prezent, preşedintele academiei Paul Peniu spune că s-a bătut palma cu şapte antrenori, însă, în total, în cadrul bazei sportive îşi vor desfăşura activitatea nu mai puţin de 17 persoane astfel de persoane. „Sunt antrenori de portar, antrenori de jucători de câmp“, a precizat Peniu.

Copiii de la şcoala de fotbal vor plăti o cotizaţie modică. „Dacă vom descoperi copii talentaţi care nu au bani, cheltuielile vor fi suportate de către Fundaţia «Gheorghe Hagi»“, a mai spus Paul Peniu.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite