Constanţa: Un nou cartier pe terenul Poliţiei de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Un nou cartier pe terenul Poliţiei de Frontieră
Constanţa: Un nou cartier pe terenul Poliţiei de Frontieră

Lucrările la noile clădiri ar putea începe la sfârşitul anului, însă acest lucru depinde de ritmul în care se vor vinde apartamentele din zona Baba Novac.

Demersurile pentru cel de-al doilea cartier de locuinţe ieftine pentru tineri sunt continuate după obţinerea de către autorităţile locale a suprafeţei de şase hectare de teren care aparţinea Poliţiei de Frontieră Constanţa. Situat în apropierea străzii Zmeurei, cartierul va avea blocuri de 12 etaje cu un total de 2.533 de apartamente şi garsoniere. „După şase luni, Guvernul a aprobat trecerea a şase hectare de teren de la Poliţia de Frontieră în domeniul public al municipiului Constanţa“, a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Construirea noului cartier, care se va numi Ştefăniţă Vodă, ar putea începe în lunile noiembrie sau decembrie când se vor face în jur de 1.500 de locuinţe. Continuarea în bune condiţii a proiectului depinde însă şi de cât de bine se vor vinde actualele apartamente şi garsoniere în cartierul Baba Novac la care se lucrează. Proiectul a fost aprobat de consilierii locali în condiţiile în care unele firme de construcţii nu au mai putut respecta termenele şi au fost înlocuite cu altele, iar pentru fiecare modificare adusă a fost nevoie de proiecte de hotârâre care să fie votate de consilierii locali.

Peste 1.800 de apartamente

Cartierul Ştefăniţă Vodă este prevăzut cu 1.836 de apartamente cu două camere de 65 de mp şi 697 de garsoniere de 35 de mp. Blocurile vor fi conectate de la reţeaua de alimentare cu apă, canalizare şi energie electrică. Zona este prevăzută cu locuri de parcare şi spaţii de joacă. Investiţia este estimată la peste 90 de milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite