Constanta: Zece filme au fost selectate la festivalul „Spune NU violenţei în şcoli“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmele realizate de adolescenţi au fost evaluate, luna trecută, de către un juriu format din specialişti în domeniu, condus de preşedintele Uniunii Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, Dinu Tănase.

Ediţia a doua a Festivalului Naţional de Film „Spune NU violenţei în şcoli“ a ajuns la final. Doar zece filme au fost selecţionate să participe la Gala de premiere şi de vizionare a filmelor vineri 15 mai, la Cityplex Tomis Mall, unde se vor anunţa câştigătorii concursului.

Liceul Teoretic Traian a organizat în perioada ianuarie - mai Festivalul Naţional de Film „Spune NU violenţei în şcoli“. Proiectul este organizat de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România (UPFA) şi Cityplex Tomis Mall.

Acţiunea a cuprins anul trecut peste o mie de elevi şi o sută de profesori. Câştigători au fost Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa (marele premiu), Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti (premiul I), Liceul Traian din Constanţa (premiul al II-lea) şi Colegiul Economic Ion Ghica din Brăila.

La ediţia de anul acesta au participat 55 echipe de elevi din 14 judeţe ale ţării, coordonaţi de câte un cadru didactic, care au realizat filme de scurt-metraj sau reportaje pe tema violenţei în şcoli.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite