Constanta: Vlad Militaru, voluntarul profesionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Vlad Militaru, voluntarul profesionist
Constanta: Vlad Militaru, voluntarul profesionist

Cele mai mari satisfacţii le are atunci când poate să-i ajute pe cei din jurul său. Nu are nevoie de bani, vrea doar să simtă că poate schimba ceva. Tânărul constănţean îşi dedică timpul liber acţiunilor de voluntariat.

Până în prezent, Vlad a fost implicat în aproximativ 25 de campanii umanitare pentru diverse organizaţii nonguvernamentale, printre care şi acţiuni ale filialelor Crucii Roşii din Tulcea şi Constanţa.

Este membru al Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi Români (ASCOR), iar „cariera“ în voluntariat şi-a început-o la Tulcea, în cadrul filalei Agenţiei Naţionale Antidro. „Am fost prin mai multe şcoli, am susţinut campanii de prevenire a consumului de droguri şi le-am vorbit elevilor despre pericolele la care se expun atunci când vine vorba de stupefiante“, povesteşte Vlad.

Are susţinerea mamei sale

Student în primul an la facultatea de Psihologie, Vlad Militaru spune că are destul de mult timp liber pentru a se dedica voluntariatului. Totodată, constănţeanul se laudă cu faptul că are un sprijin major din partea mamei sale în toate activităţile pe care le întreprinde.

„Nu-mi spune să-mi caut un job serios din care să câştig bani. Este mulţumită că nu pierd timpul degeaba, că am activitate“, spune voluntarul. „Cele mai emoţionante acţiuni voluntariale pe care le-am avut au fost cele în care i-am ajutat pe copiii din orfelinate. În cadrul ASCOR, în pragul sărbătorilor religioase am oferit cadouri copiilor din astfel de centre“, povesteşte tânărul.

Experienţa, răsplata primită

„Nu există satisfacţii materiale. Îţi formezi o reţea de sprijin, lucrezi cu oamenii şi, cel mai important, câştigi o experienţă pe care nu o poţi dobândi în altă parte“, afirmă constănţeanul. Cea mai nouă campanie în care este implicat se desfăşoară împreună cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

„Aveam o idee generală despre cum se desfăşoară activitatea poliţiştilor, însă a fost o surpriză plăcută pentru mine să văd că aici există oameni care într-adevăr vor să facă treabă, să schimbe ceva“, spune Vlad Militaru. Constănţeanul, împreună cu alţi patru colegi, îi vor ajuta pe oamenii legii să informeze cetăţenii cu privire la formele de violenţă domestică. Vor împărţi pliante şi vor participa la acţiunile de prevenire.


Citiţi mai multe în Adevărul de seară de astăzi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite