Constanta: Veteranii de război își sărbătoresc ziua doar cu o masă festivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe plan local, ei nu vor mai organiza defilări sau depuneri de coroane de flori

Ziua Națională a Veteranilor de Război este sărbătorită pe 29 aprilie ca semn de recunoaştere a meritelor celor care au luptat pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a României.

La Constanța, veteranii au fost invitați, miercuri, la o masă festivă care va fi organizată la căminul garnizoanei de lângă spitalul militar. La masa festivă au fost invitați 110 veterani de război, dar și oficialități locale. Pentru Ziua Națională a Veteranilor de Război, luna trecută, Consiliul Județean Constanța a alocat din buget suma de 20.000 de lei, bani care erau destinați unui număr de 400 de veterani cu venituri reduse.

Evenimente și la București

Președintele Asociației Veteranilor de Război Constanța, fostul general de flotilă, Gheorghe Constantin va lipsi de la aniversarea de pe plan local pentru a merge să participe la evenimentele de la București. În Capitală, vor fi depuse coroane de flori la monumentele eroilor, iar adunarea solemnă a veteranilor de război se va desfășura în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional.

Cea mai recentă situație arată că în județul Constanța mai sunt 5.800 de veterani cu vârste cuprinse între 88 și 95 de ani. Titlul de „veterani de război“ a fost recunoscut pentru prima dată în ziua de 29 aprilie 1902 prin Înalt Decret Regal. „Ziua Veteranilor de Război“ a fost instituită la 29 aprilie, prin H.G. 1222 din 10 octombrie 2007.
 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite