Constanta: Vârstnicii au luat cu asalt Casa de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe nemulţumiri sunt legate de întârzierile soluţionării cererilor de recalculare

Sute de bătrâni iau zilnic cu asalt sediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Constanţa pentru a obţine ajutorul de urmaş promis de stat. Oamenii se înghesuie în fiecare dimineaţă pentru a-şi depune cererile. Alţi zeci de pensionari stau la coadă în faţa ghişeelor Casei de Pensii pentru a-şi depune actele necesare pentru recalcularea pensiilor. Unii au nevoie de taloanele de pensii pe motiv că nu au fost acasă, fie pentru biletele de tratament.

Sătui să aștepte

O bună parte dintre vârstnicii intervievaţi ne-au declarat că sunt nemulţumiţi pentru că au primit aceleaşi sume ca şi în lunile anterioare şi au venit să ceară explicaţii. „Nu mi-a fost făcută recalcularea la pensie şi am dosarul depus de peste jumătate de an“, a declarat Vasile Ion, unul dintre pensionarii de la rând.

Lupte pentru sume modice

De la începutul anului 2009, Casa de Pensii a fost un adevărat furnicar, mii de persoane trecând pragul instituţiei.
Angajaţii de la ghişee susţin însă că la Constanţa foarte puţini bătrâni îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea ajutorului de urmaş. Suma pentru care se „luptă“ persoanele de vârsta a treia este modică: 44 de lei în cazul pensionarilor din agricultură şi 113 lei pentru cei cu pensii de stat.

Funcționarii lucrează încet

De precizat că nu există un termen limită pentru întocmirea cererilor, iar ajutorul este primit abia luna următoare depunerii dosarelor. Totodată, aglomeraţia de la ghişee se formează şi pentru că funcţionarii au nevoie de mai mult timp să verifice cererile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite