Constanţa: Turiștii care vor veni de 1 Mai pe litoral vor avea parte de prețuri reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care nu au bani de stat la hotel, există alternativa gazdei de ocazie care, deşi nu oferă condiţii de trei stele şi operează ilegal, îi asigură clientului un acoperiş, un pat şi un duş

Este bine ştiut faptul că mini-vacanţele de pe litoral şi sezonul estival reprezintă perioadele din an în care hotelierii şi agenţiile de turism încasează profituri însemnate. Pe lângă aceştia, cei care oferă locuri de cazare într-un mod ilegal au şi ei de câştigat de pe urma valului de turişti care vor lua cu asalt Constanţa în zilele următoare. Tarifele practicate variază în funcţie de zonă, de spaţiul şi de condiţiile puse la dispoziţie. Sunt oameni care, în fiecare an, scot la închiriat mini-pensiuni, apartamente, garsoniere sau camere la curte. De cele mai multe ori, preţul este stabilit la „mica înţelegere“ între turist şi proprietar, însă există şi persoane care au un tarif prestabilit şi care nu negociază.

Racolaţi din gară

Pentru mini-vacanţa de 1 Mai, proprietarii s-au pregătit temeinic, au făcut curăţenie şi îşi aşteaptă chiriaşii care, de cele mai multe ori, sunt racolaţi din Gara Constanţa. De îndată ce trenurile ajung la peron, iar turiştii ies cu bagajele în faţa gării, puhoiul de evazionişti îşi prezintă ofertele atractive de cazare. Ei sunt tot timpul deschişi la negocieri, însă pleacă de la un preţ despre care sunt conştienţi că nu va fi acceptat. Sunt destul de discreţi atunci când se află poliţişti prin preajmă, dar este de ajuns să pronunţaţi cuvântul „cazare“ şi în trei secunde sunteţi preluat de o persoană cu o ofertă mai mult decât atractivă.
În zona Km 5, familia Constantin închiriază trei garsoniere la curte, 20 de metri pătraţi fiecare, cu băi în camere, gresie, faianţă, parchet laminat, apă caldă şi televizor conectat la cablu tv. „Condiţiile sunt foarte bune pentru spaţiul pe care îl oferim. Există loc de parcare şi spaţiu de grătar special amenajat în curte“, explică proprietara. Preţul este de 70 de lei pe noapte, iar dacă turistul doreşte şi micul dejun inclus, atunci va trebui să scoată din buzunar 100 de lei. „Sunt persoane care închiriază şi la 30 de lei, dar vă imaginaţi că spaţiul sau condiţiile lasă de mult de dorit“, declară un alt proprietar de garsonieră care a dorit să rămână anonim.

700 de lei pe noapte

În general, preţurile la cazarea de ocazie din apartamente şi garsoniere se situează între 40 şi 500 de lei pe noapte, în funcţie de bugetul şi pretenţiile clientului. La o vilă din Eforie proprietarul cere 700 de lei pe noapte, negociabil. Pentru cei care vor mai mult şi pentru care o cameră de hotel obişnuită nu satisface toate dorinţele în materie de confort există şi locaţii de lux, cu ofertă specială pentru mini-vacanţa de 1 Mai. În Mamaia, un apartament cu două camere, bucătărie complet utilată şi baie cu jacuzzi se închiriază cu 80 de euro pe noapte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite