Constanţa: Sute de maşini, abandonate pe străzile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii vechiturilor sunt adeseori găsiţi de autorităţi şi obligaţi să răspundă somaţiilor

Un nou loc de parcare înseamnă uneori o mană cerească pentru constănţeni. Multe locuri de parcare sunt ocupate de maşini vechi, care au fost demult scoase din circulaţie.

Lăsate în paragină

În prezent, aproximativ 700 de autovehicule au fost identificate de municipalitate ca fiind abandonate pe spaţiul public. Pot fi declarate abandonate doar prin dispoziţia Primăriei Constanţa. Maşini din care a rămas doar caroseria, lăsate în paragină, cu geamuri sparte care par să nu mai aibă un proprietar, zac cu zilele pe străzile oraşului. Cei somaţi se conformează şi le mai curăţă un pic, le dau un alt aspect sau le mută câţiva metri mai departe doar-doar vor mai putea amâna ridicarea lor de pe spaţiul public. „Până acum, aproape 100 de maşini au fost luate şi depozitate în locuri speciale“, spune Dan Baltag, şeful Serviciului Trafic Rutier din cadrul Primăriei Constanţa.

Recuperate în 30 de zile

Dacă până nu demult, legea era mai greu de aplicat, în prezent, cei care îşi abandonează maşinile au la dispoziţie 10 zile de la somare să îşi ia bunul şi să găsească o soluţie astfel încât să nu mai ocupe spaţiul public.

Odată ridicate de poliţie, maşinile pot fi recuperate în termen de 30 de zile, dar suma care trebuie plătită este destul de usturătoare. Ridicarea, transportul, depozitarea plus o amendă de 1.000 de lei înseamnă pentru proprietar o cheltuială de aproximativ 1.500 de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite