Constanta: Submarinul Delfinul se îneacă la mal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achiziționată din Rusia cu peste 60 milioane dolari, nava militară nu a ieșit în larg de peste 13 ani

Folosit în toate campaniile electorale pentru a atrage voturi, submarinul Delfinul ruginește la mal. El primește de câțiva ani energia electrică necesară funcționării printr-un cablu legat de cheu.

Submarinul stă ancorat în dana militară 0 a Portului Constanța. Cei care lucrează la bordul lui spun că Delfinul nu a mai ieșit în larg de mai bine de 13 ani, adică din anul 1995. Atunci și-au terminat energia cei 240 de acumulatori a căror durată de viață este de 36 de luni, astfel că submarinul este la această oră în perfectă stare de funcționare, doar că își ia toată energia prin cablurile electrice legate la mal.

„Nu este nici conservat, nici pregătit pentru dat la fier vechi cum se vorbește. Submarinul este funcțional și cu o anumită investiție ar putea executa misiuni fără niciun fel de problemă și în deplină siguranță“, susține cpt cdor Gheorghe Popescu- comandantul singurului submarin românesc.

El speră că într-o bună zi Delfinul să revină acolo unde îi este locul, adică pe fundul mării în misiunile care l-au transformat în mândria Marinei Militare.

Cumpărat de Ceaușescu de la ruși

Submarinul Delfinul a fost una dintre dorințele împlinite ale fostului dictator Nicolae Ceușescu. El a fost achizitionat din Rusia în 1986 cu peste 60 milioane dolari.

Membrii echipajului spun că statul român și-a recuperat deja banii prin misiunile pe care nava de luptă le-a avut în Marea Neagră.

Citiți mai multe în Adevărul de seară

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite