Constanţa: Sisteme de salubrizare în trei comune din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria oraşului Cernavodă derulează un proiect privind implementarea sistemului de management integrat al deşeurilor urbane în oraşul Cernavodă şi comunele Seimeni, Saligny şi Rasova.

Proiectul în valoare de 725.781,49 de euro este susţinut de programul PHARE 2005 care prevede extinderea sistemului de colectare a deşeurilor existent în oraşul Cernavodă şi introducerea sistemelor de salubrizare (colectare şi transport) în comunele Seimeni, Saligny şi Rasova.
Investiţia prevede şi introducerea simultană a unui sistem facil de colectare selectivă pe trei componente, în întreaga zonă.

Proiectul cuprinde şi construirea a 57 de platforme noi şi reabilitarea celor 33 de platforme existente, în suprafaţă de 10 metri pătraţi fiecare, şi construirea şi montajul staţiei de transfer şi sortare. Pe fiecare platformă se vor amplasa trei containere de culori diferite şi marcate pentru a facilita colectarea selectivă de la populaţie.

Populaţia va fi informată prin pliante informative, spoturi publicitare şi caravane. Termenul limită pentru finalizarea proiectului este luna septembrie a acestui an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite