Constanţa: Şefii ISU Dobrogea rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Şefii ISU Dobrogea rămân în arest
Constanţa: Şefii ISU Dobrogea rămân în arest

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins astăzi, ca nefondate, recursurile formulate de prim adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, colonel dr. Neculai Coman, şi  de fostul şef al instituţiei, general Petre Trandafir, împotriva măsurii de arest preventiv.

Cei doi au fost arestaţi în dosarul fraudării rezultatelor concursului de angajare organizat în 2007 şi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de instigare la fals şi uz de fals intelectual, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Procurorii au stabilit că, în cursul lunii august 2007, cu ocazia desfăşurării concursului pentru ocuparea unor posturi de subofiţeri în cadrul ISU Dobrogea,  Trandafir şi Coman, care era şi preşedinte al comisiei de examen, le-au ordonat unor subordonaţi, membri ai comisiilor de examen la proba scrisă, să facă demersuri pentru ca un număr de peste 120 de candidaţi, pe care i-au nominalizat, să promoveze în mod fraudulos examenul respectiv.

Astfel, lucrările scrise ale celor peste120 de candidaţi au fost falsificate de către membrii comisiei de corectare, acestora fiindu-le acordată nota maximă sau punctaje foarte mari, fiind în final declaraţi admişi în mod fraudulos. În aceste condiţii, la subunităţile unde au fost declaraţi admişi cei peste120 de candidaţi, au fost identificaţi 35 candidaţi care, deşi au obţinut note peste media „7”, au fost declaraţi respinşi, deoarece locurile acestora au fost ocupate de candidaţii ale căror foi de concurs au fost falsificate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite