Constanţa: Şedinţă foto pentru navele Marinei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fregatele, vedetele rapide şi dragoarele de mine au executat misiuni specifice de patrulare şi de intervenţie în această săptămână


„Au fost organizate mai multe exerciţii navale în apele teritoriale române pentru sporirea interoperabilităţii. Totodată, cu această ocazie am pus în practică şi o şedinţă foto aeriană. Imaginile surprinse pe timpul exerciţiului urmează a fi folosite pentru promovarea imaginii Forţelor Navale Române“, a declarat Mugurel Pascu, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forţelor Navale.

Regele Ferdinand, vedeta mării

Aşa cum era de aşteptat, vedeta şedinţei foto a fost fregata „Regele Ferdinand“. La sfârşitul anului trecut ea a obţinut note foarte bune la examenul de afirmare nivel II NATO, fiind astfel în măsură să execute misiuni standard ale Alianţei. Ea a fost evaluată pentru a se stabili capacitatea de intervenţie în lupta aeriană, de suprafaţă şi antisubmarin.

Anul acesta cele două fregate, Regele Ferdinand şi Regina Maria, vor intra în cea de-a doua etapă de modernizare pentru dotarea cu echipamente şi armament de nouă generaţie.

Prima misiune

Fregata Regele Ferdinand a fost prima navă a Marinei Române care a participat la misiuni internaţionale de monitorizare a traficului naval, aerian şi de luptă antiterorism. Prima misiune în cadrul NATO a Regelui Ferdinand a fost la sfârşitul anului 2005, în Marea Mediterană. Nava este dotată cu instalaţii lansatoare de torpile, un tun superrapid de calibru 76 mm, sistem de comandă asistat de calculator, instalaţii de bruiaj pasiv, sisteme de luptă electronică şi nouă sisteme radar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite