Constanţa: Șase copii, două femei și patru barbați se adăpostesc sub pături. Ar trebui să se implice administrația locală?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe strada Soveja, la marginea parcului Tăbăcărie, trei familii de rromi fără adăpost își fac veacul printre boschetele din apropierea trotuarului.

Mizeria și păturile întinse pe tufe atrag imediat atenția trecătorilor. Sunt două femei și patru bărbați, iar în jurul lor roiesc cinci copii. Una dintre pirande, pufăind o țigară, ținea în brațe un al șaselea copil, în vârstă de numai șapte luni.

„Suntem pe drumuri de  șapte-opt ani. Aici stăm de vreo trei ani, dar ne-am mai mutat de colo-colo“, povestește cel mai în vârstă dintre ei, Șaip Geamal. Acesta a mai spus că au venit la Constanța din comuna Făurei. Acolo au rămas fără case după acestea s-au dărâmat în urma inundațiilor din zonă.

Infractori profesioniști

Peste câteva minute și-a făcut apariția un agent de poliție de la Secția 1, Ștefan Tudor. Romii îl cunoșteau foarte bine. Pe un ton răstit, acesta le-a ordonat să strângă gunoaiele făcute în zona de „rezidență“, iar țiganii au trecut la treabă fără comentarii.

Toți au infracțiuni la activ

Cel mai mare dintre copii are 14 ani și, împreună cu doi frați mai mici, se certau pentru un chiștoc de țigară. Polițistul a povestit că puștiul cel mare este un adevărat expert în spargeri de boxe în scări de bloc, fapt confirmat chiar de micul infractor. „Într-o seară am spart unșpe boxe“, a spus acesta cu zâmbetul pe buze. „Aproape toți au infracțiuni la activ, dar sunt minori și nu avem cum să le facem dosare penale“, a mai adăugat agentul Tudor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite