Constanţa: S-au ales cei mai buni salvamari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: S-au ales cei mai buni salvamari
Constanţa: S-au ales cei mai buni salvamari

Peste 80 de băieţi şi fete din toate staţiunile au participat la Cupa Bogdan Ciubotariu. Unsprezece echipe s-au aliniat la start, iar printre concurenţi s-a înscris şi cunsocutul întotător Răzvan Florea, campion olimpic.

Salvamarii au fost selectaţi din rândul celor care supraveghează plajele de pe litoral, iar cei mai buni au venit în zona Cazinoului din Mamaia pentru a-şi dovedi performanţele. Vântul sufla uşor, iar marea a fost liniştită, tocmai bună pentru întrecere.

Salvamarii şi-au făcut încălzirea şi s-au pregătit pentru probele de înot, alergare, caiac, planşă şi rame. Aproape 80 de tineri printre care şi fete, dar şi adolescenţi de 15-17 ani care fac sport de performanţă au venit pregătiţi să câştige. „Vrem ca turişti să afle că salvamarii sunt pregătiţi fizic să facă faţă oricărei provocări şi că vor face tot posibilul pentru salvarea de vieţi“, a spus Gabriel Culea din partea organizatorilor.

Competiţia aflată la a treia ediţie are şi scopul de a descoperi talente care vor fi pregătite pentru campionatul de anul viitor din Egipt.

Lupta pe mare

Înainte de a începe întrecerea, salvamarii au ţinut un moment de reculegere pentru colegul lor, Bogdan Ciubotariu care şi-a pierdut viaţa pe mare. Startul a fost fluierat apoi de ministrul Turismului, Elena Udrea. Prima probă a fost cea de înot, iar cel mai bun s-a dovedit sportivul Răzvan Florea care a reuşit să aducă puncte pentru echipa sa.

„Nu intenţionez să iau toate premiile pentru că mai sunt şi alte probe specifice  cum sunt cele de alergat, caiac la care eu nu particip, dar sper să terminăm în primii trei“, a spus Florea. După o dimineaţă plină, concurenţii au beneficiat de o binemeritată pauză de prânz şi au reluat competiţia până seara la ora 19.00 când a avut loc festivitatea de premiere. Câştigătorii au fost premiaţi cu diplome, cupe şi chiar premii în bani.

Deliberarea juriului a fost una de lungă durată, fiecare dintre participanţii la competiţie impresionând prin dibăcie, profesionalism şi rezistenţă. La final, pe locul al treilea s-au clasat salvamarii din echipa Mamaia Nord, urmaţi pe podium de colegii din echipa Mamaia Sud. Primul loc a fost adjudecat de salvatorii din echipa Stil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite