Constanţa: Reţea de falsificatori anihilată de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii constănţeni au reuşit să prindă o reţea formată din trei persoane care fabricau  bancnote false. Aceştia falsificau atât lei, cât şi valută, iar banii erau plasaţi pe piaţă

Operaţiunea de urmărire şi prindere a celor trei indivizi a fost demarată în data de 24 martie fiind coordonată de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa (IPJ), poliţiştii au obţinut informaţia că Ion Grigore (59 de ani) din Constanţa, deţinea sume mari de bancnote contrafăcute româneşti şi străine pe care intenţiona să le pună în circulaţie.

Poliţist sub acoperire

Un poliţist sub acoperire avea să cumpere bancnotele contrafăcute de suspect. Grigore i-a oferit ofiţerului  suma de 4.100 de lei. Cei doi s-au despărţit şi urmau să se întâlnească pentru a doua oară, când Grigore i-a promis că îi va aduce valută falsă. Pe 27 martie, poliţistul a primit suma de 5.000 de dolari compusă din bancnote de 100 de dolari contrafăcute, având aceeaşi serie. Oamenii legii au considerat că au suficiente probe pentru reţinerea lui Grigore şi l-au arestat.

Fabrică la Năvodari

În urma anchetei, poliţiştii au stabilit că banii erau fabricaţi într-un apartament din Năvodari de către doi tineri, Radu Gabriel B. (17 ani) şi Vasile-Mihai Pandele (18 ani). După percheziţiile făcute în apartament, oamenii legii au găsit bancnote contrafăcute similare celor cumpărate de poliţistul sub acoperire precum şi aparatura folosită de cei doi la imprimarea bancnotelor contrafăcute.

Puşi în libertate

Cei trei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, iar în cursul zilei de astăzi au fost prezentaţi cu propunere de arestare Judecătoriei Constanţa. Considerând că indivizii nu prezintă un pericol, judecătorii au decis să fie cercetaţi în stare de libertate, însă au dispus măsura interzicerii părăsirii localităţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite