Constanţa: Profesorii nu vor mai fi plătiţi la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice care vor participa la examenele naţionale din această vară nu vor mai primi bani


Decizia a fost luată de către conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării care a hotărât tăierea indemnizaţiilor pentru tot personalul didactic implicat în acest proces: componenţii comisiilor de examinare sau evaluare, supraveghetorii, informaticienii, examinatorii probelor orale şi scrise.

Fără indemnizaţii

Dacă în anii trecuţi cadrele didactice abia aşteptau să câştige un ban în plus, acum vor depune muncă voluntară. Acest lucru a stârnit deja nemulţumirea dascălilor constănţeni. „După ce că eram prost plătiţi, acum nu ne mai dau nimic. Vom sta ore-n şir la şcoală, fără a câştiga vreun ban. Nu este deloc corect ce se întâmplă“, declarat Mirela Anghel, profesor.

Nu se respectă legile

Preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, Ioana Purcărea, a declarat că, în prezent, nu se respectă aproape nicio lege în Educaţie. Ea a ţinut să precizeze că în afara faptului că Guvernul nu majorează salariile cadrelor didactice, acum nici profesorii supraveghetori şi evaluatorii din comisia de bacalaureat nu vor mai fi plătiţi.

„Prestaţia dascălilor va intra în cele 40 de ore de activitate obligatorie. Niciun cadru didactic nu va mai primi bani. Ce se va întâmpla însă cu sâmbetele şi dumincile lucrate?! Este absurd să nu fie plătite. Este o surpriză foarte urâtă pentru noi“, a mai spus Purcărea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite