Constanta: Președintele Băsescu vine la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El participă, astăzi, de la ora 16.00, la prezentarea parteneriatului dintre Liga Navală Română și cea Americană

La festivitatea care se desfășoară, în această după-amiază, la Clubul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ vor fi prezente oficialități române, bulgare și americane, dar și reprezentanți ai agențiilor și firmelor din domeniul maritim și apărare. Printre invitați se află și președintele României, Traian Băsescu, prezența sa fiind confirmată de Administrația Prezidențială.

Oficializarea cooperării dintre Liga Navală a SUA şi Liga Navală Română va cuprinde informări despre tradiția acestora, misiunea și obiectivele Consiliului Mării Negre care a fost recent înființat și la Constanța. Printre membrii noului consiliu se află și șeful statului, consilieri locali și județeni, câțiva parlamentari și oameni de afaceri. Scopul structurii este de a oferi sprijin și asistență marinarilor și familiilor acestora. 

 Marea Neagră, zonă strategică

 Parteneriatul dintre Liga Navală Română și cea a Americană va însemna sprijinirea activităţi maritime şi fluviale. În comun cu agenţiile de securitate maritimă, firmele maritime şi de apărare şi Portul Constanţa, cele două ligi navale vor avea o colaborare în domeniul strategic şi vor conlucra pentru creşterea securităţii.

Fondată în 1902, Liga Navala a SUA este o organizație civilă, cu peste 60.000 de membri și este coordonat de ofițeri în retragere din marina americană având 270 de consilii în întreaga lume.Oferirea sprijinului se adresează persoanelor din flotele militare, garda de coastă și marina comercială.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite