Constanta: Ploaia a salvat culturile de legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele de toamnă riscă să fie un adevărat eşec din cauza lipsei irigaţiilor.

Cu toate că până în momentul de faţă s-a reuşit însămânţarea a 91% din suprafaţa totală arabilă, estimată la 207.437 hectare, agricultorii spun că şi anul acesta producţia a rămas la mila naturii.

Mai mult, din cauza preţurilor foarte mari, oamenii nu au dat aşa cum ar fi trebuit cu îngrăşământ. Din fericire, însă, ploile care au căzut în ultima vreme au fost o adevărată mană cerească pentru culturile de legume.

„A fost plantată cu legume o suprafaţă totală de 3.134 de hectare, respectiv 200 de hectare de mazăre, 903 hectare de ceapă, 242 de hectare de usturoi, 533 de hectare de varză timpurie, 190 de hectare de ardei, 381 de hectare de roşii, 155 de hectare de fasole păstăi şi 300 de hectare de alte legume. Totodată, au fost plantate nu mai puţin de 72.036 de hectare de floarea soarelui şi 73.262 de hectare de porumb“, a declarat Stere Economu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa (DADR).

În judeţul Constanţa s-au însămânţat şi 795 de hectare de coriandru şi 1.474 hectare de muştar. Reprezentanţii DADR spun că se lucrează la erbicidatul culturilor de floarea sorelui şi porumb.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite