Constanţa: Plimbări timpurii cu telegondola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să profite de un preţ redus se pot plimba în perioada 19 - 21 aprilie sau 1 - 3 mai


Gondolele vor fi pregătite cu puţin timp înainte de sărbătorile pascale, iar turiştii şi constănţenii vor putea face o plimbare la înălţime cu 8 de lei pentru un tur al staţiunii Mamaia. Pentru un drum dus-întors, călătorii vor plăti 15 lei. Dacă vor exista clienţi, după aceste zile, gondolele vor mai funcţiona doar în weekend până la începutul lunii iunie, când va trece la programul normal.

În vârf de sezon, în iulie-august, costul unei singure plimbări cu telegondola va fi de 10 de lei, iar pentru dus-întors cursa va costa 20 de lei.

La 50 de metri înălţime

Capacitatea de transport a telegondolei este de până la 1.500 de persoane/oră, iar îmbarcarea se face în cele două staţii din zonele Perla şi Cazino. Inaugurată în anul 2004, instalaţia oferă o plimbare de şapte minute deasupra staţiunii, la o înălţime de maximum 50 de metri. Capacitatea unei gondole este de opt locuri, cu ventilaţie naturală şi cu protecţie la soare. Lungimea totală a traseului este de 2.000 de metri.

Goelete pentru croaziere

Lipsa zonelor de agrement este în continuare o bilă neagră pentru litoralul românesc. Croazierele pe mare ar fi o soluţie, dar nu imediată. Municipalitatea se gândeşte să cumpere goelete - nave cu pânze, având două până la şase catarge. Pentru acest lucru însă, Primăria Constanţa ar putea să intre într-o societate în care să deţină 10%, alături de Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Mangalia şi Ministerul Turismului care să aibă 50% plus vreo doi-trei privaţi cu cota aferentă de bani, care ulterior să facă şi managementul de transport al goeletelor.

Proiect pe termen lung

Primarul oraşului Radu Mazăre consideră că astfel s-ar rezolva pentru câţiva ani problema agrementului pe litoral, iar contribuţia municipalităţii ar fi de 200.000 -300.000 de euro. El a vorbit despre o societate cu un capital de până la 3 milioane de euro care ar permite cumpărarea a trei - patru pasagere, unul mai mare şi alte trei mai mici pentru a da un început turismului de agrement.

Şi proiectul de construire a teleskiului nautic pe lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia ar putea fi realizat din fonduri private, investiţia fiind estimată la aproximativ un milion de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite