Constanţa: Plase de pescuit ilegale pe Sinoe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină perioadă de prohibiţie, inspectorii piscicoli au reuşit o captură impresionantă pe lacul Sinoe din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”.


Aproape 600 de kilograme de peşte şi peste opt kilometri de plasă monofilament au fost recuperate, ieri dimineaţă, din zona complexului lagunar Razelm - Sinoe. Pentru a nu fi atacaţi de braconieri, inspectorii piscicoli au fost ajutaţi de jandarmii Grupării Mobile Constanţa.

Acţiunea inspectorilor Agenţiei de Pescuit şi Acvacultură din Constanţa şi Tulcea a durat toată noaptea. Plasele erau puse de braconieri numai la marginea lacului, mai exact în locurile folosite de peşte pentru a-şi depune icrele.
Inspectorii au adunat în câteva ore atât de multe plase monofilament încât cu greu au mai scos bărcile la mal. „Începând cu data de 1 aprilie pe Lacul Sinoe este prohibiţie la pecuit. Cu toate acestea, într-o singură seară, am descoperit nu mai puţin de 230 de plase“, a declarat Sorin Ţăranu, inspector al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Constanţa.

În plase, inspectorii au mai descoperit şi câţiva zeci de raci. Cum şi crustaceele îşi depun icrele în această perioadă, racii au fost eliberaţi în apele lacului situate la marginea oraşului Năvodari.
Cercetările în acest caz sunt continuate de procurori pentru identificarea braconierilor. De la începutul anului, organele de control au confiscat din plasele braconierilor aproape 10 tone de peşte şi au întocmit câteva zeci de dosare penale. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite