Constanţa: Pensionarii de la Căminul de bătrâni au fost răsfăţaţi în Lincoln şi Hummer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patruzeci de bătrâni de la Cămin au avut parte de plimbări gratuite cu limuzine în care au stat vedete de rang internaţional. 

Pensionarii s-au strâns în curtea azilului cu jumătate de oră înainte de sosirea maşinilor de lux. Profitând de vremea însorită, bătrâneii s-au aşezat pe bănci şi, povestind despre vremurile în care caleştile trase de cai albi erau cel mai de lux mijloc de transport, au aşteptat cuminţi o plimbare unică în viaţa lor. „Mi se pare ceva extraordinar. Nu ne aşteptam la o asemenea surpriză“, spunea Mircea Pălăşeanu, un veteran de război în vârstă de 89 de ani.

Directorul Căminului, Doruţa Giuglea, este de părere că iniţiativa şi gestul administratorului firmei Star Limos Teodor Străjeru sunt lăudabile. „Suntem foarte mulţumiţi pentru că de data asta facem şi altceva faţă de ceea ce făceam în mod obişnuit“, a declarat Doruţa Giuglea. 

Preselecţie pe bază de talent şi îndemânare

Plimbăreţii au fost selectaţi în urma unor concursuri organizate de conducerea azilului. Vârstnicii au pictat icoane, au participat la cercuri de geografie, au croşetat, au împletit şi au grădinărit. Cei mai îndemânatici au fost selecţionaţi pentru a face un tur de 45 de minute cu limuzina prin Constanţa. „Am participat la pictură şi grădinărit. Ne-am dus şi în Campusul de la Ovidius unde am pictat ouă împreună cu studenţii şi a fost tare plăcut“, povesteşte Mărioara Neamdrea (68 de ani). Printre ei au fost şi colegi care, deşi s-au arătat încântaţi de ideea unei plimbări extravagante, nu s-au implicat în activităţile de preselecţie. „Eu nu mă plimb pentru că nu am vrut să sap în grădină. Am săpat 41 de ani în viaţa asta, nu mai îmi trebuie“, a explicat Dumitru Zamfir (77 de ani).
O experienţă de 800 de euro

Prima maşină intrată pe poarta Căminului a fost clasicul Lincoln Continental. Cu o capacitate de opt locuri, tapiţerie din piele, aer condiţionat, televizor şi DVD player, maşina a oprit chiar în faţa clădirii. În urma primei maşini a apărut şi vedeta firmei, un impunător Hummer H2 având o capacitate de 12 locuri şi, bineînţeles, dotată cu toate elementele de lux pe care le poate avea o maşină din categoria sa.

Cu limuzinele din care pensionarii constănţeni au admirat oraşul s-au mai plimbat vedete din România, cum ar fi Loredana Groza, Alina Plugaru sau Andreea Berecleanu, precum şi staruri internaţionale precum Bonnie Tyler. Dacă ar fi fost la comandă, plimbarea de ieri ar fi costat administraţia Căminului din Constanţa 800 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite