Constanta: Papucii de plastic pentru vizitatori nu se vând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Introducerea papucilor din plastic de unică folosinţă la începutul acestui an la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa se dorea a fi încă o sursă de venit pentru instituţia medicală.

„Un sistem de acest gen nu a mai funcţionat până acum în Constanţa. De la înfiinţarea spitalului şi până la Revoluţie, aparţinătorii nu aveau voie în spital fără pelerină“. Acum vor purta şi papuci“, a declarat directorul de la acea vreme al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, dr. Sorin Rugină.

Economie de 1 leu

Toţi cetăţenii veniţi în vizită la pacienţii internaţi pe secţiile spitalului s-au văzut încălţaţi cu papucii de plastic, scopul fiind păstrarea curăţeniei şi a igienei corespunzătoare unei unităţi sanitare. În schimbul acestora, vizitatorii scoteau din buzunar 1 leu. De ceva vreme, „tonomatul“ de papuci nu mai este solicitat deloc. „Pacienţii preferă să iasă afară, ca să nu mai intre în saloane cei care îi vizitează şi să plătească papuceii“, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Roxana Cernat.

Vizitatorii, de nestăvilit


Persoanele care vin în vizită la bolnavii internaţi ar trebui să intre în incintă numai între orele de vizită şi echipaţi corespunzător. Aproape tot timpul, în unitatea sanitară poţi vedea persoane din afară, chiar dacă accesul pentru vizitatori este permis doar în intervalul 14.00 şi 16.00. Dr. Roxana Cernat a declarat că aproximativ 40 de persoane vin zilnic să viziteze bolnavii, ceea ce măreşte pericolul de transmitere a infecţiilor, însă nici noul sistem de monitorizare şi echipare a vizitatorilor nu a redus afluxul de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite