Constanţa: Oraşul Năvodari este monitorizat de zeci de camere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În oraşul Năvodari, dar şi la Corbu au fost montate sisteme de supraveghere pe străzile oraşului.

Locuitorii din Năvodari vor fi păziţi, până la sfârşitul acestui an, de 70 de camere video care vor fi montate pe arterele principale, dar mai ales în zona unităţilor de învăţământ. Este soluţia găsită de autorităţile locale pentru a se asigura că, în cazul unui eveniment neplăcut, vor putea afla urmărind imaginile ce s-a întâmplat şi aşa vor avea şi dovezile necesare. Deja au fost montate şase astfel de camere de supraveghere, dar reţeaua se va extinde şi cele aproximativ 70 de aparate vor ajunge să monitorizeze fiecare parte a localităţii, iar imaginile vor fi stocate la dispeceratul poliţiei comunitare.
Forţe de intervenţie rapidă

În prezent, poliţia locală din oraşul Năvodari are 35 de angajaţi, serviciul public ce va fi însă extins de administraţia locală sau cel puţin se află la stadiul de intenţie pentru a da mai multă siguranţă locuitorilor, după cum susţine şeful Domeniului de Gospodărire Comunală, Paul Liviu Botaş. De asemenea serviciul va fi dezvoltat prin crearea unei echipe de intervenţie rapidă. Din bugetul local vor fi achiziţionate cinci autovehicule care vor fi folosite pentru patrularea pe străzile oraşului, dar şi un autovehicul de teren care va fi folosit în situaţii conflictuale şi pentru deplasarea de urgenţă a echipajelor acolo unde situaţia o va impune.

Video şi la Corbu

Moda camerelor de supraveghere se extinde în tot judeţul. După modelul Năvodari, autorităţile din comuna Corbu vor să monteze şi aici nu mai puţin de 24 de astfel de aparate în zona centrală şi la Căminul Cultural. Alte 36 de camere video vor fi instalate şi în parcul din localitate, dar şi în zona şcolilor şi a grădiniţelor. „Informaţiile surprinse de camere pot fi stocate 23 de zile şi pot fi urmărite oricând atunci când se întâmplă ceva. Acum vreo trei luni a avut loc o spargere şi cu ajutorul camerelor, autorii au fost prinşi“, spune viceprimarul Gheorghe Stanciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite