Constanţa: Nave cu pânze pentru dezvoltarea agrementului pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Constanța vrea să înființeze alături de Ministerul Turismului o societate comercială prin care să dezvolte agrementul în zona litoralului


Pentru cumpărarea unor pasagere pe mare, goelete (n.r. navă cu pânze având două până la şase catarge), primăria Constanța ar putea să înființeze o societate în care să dețină 10%, alături de Consiliul Județean Constanța, primăria Mangalia și Ministerul Turismului care să aibă 50% plus vreo doi-trei privați cu cota aferentă de bani care ulterior să facă și managementrul de transport al acestora.

Pasagere pentru turiști

Primarul orașului, Radu Mazăre consideră că astfel s- ar rezolva pentru câțiva ani problema agrementului pe litoral, iar contribuția municipalității ar fi de 2-300.000 de euro. El a vorbit despre o societate cu un capital de până la 3 milioane de euro care ar permite cumpărarea a 3-4 pasagere, unul mai mare și alte trei mai mici pentru a da un început piaței de agrement.

Proiecte cu buget redus

Și proiectul de construire a Teleski-ului în stațiunea Mamaia ar putea fi realizat din fonduri private întrucât investiția nu necesită o sumă foarte mare. Edilul a anunțat, miercuri, că nu va renunța la concursurile din această vară pentru atragerea turiștilor, respectiv concursul de șalupe rapide Class One Romanian Grand Prix și a competiției de acrobație aviatică. Pentru acestea însă, anul acesta bugetul alocat a fost redus cu 20% din cauza bugetului local limitat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite