Constanţa: Mii de constănţeni primesc pensie minimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii pot sta liniştiţi. Cel puţin în următorii 50 de ani nu vor trebui să se pensioneze la vârsta de 70 de ani


Un zvon potrivit căruia se va ieşi la pensie la 70 de ani a bulversat opinia publică. Banca Mondială nu a recomandat Guvernului României să ridice vârsta de pensionare la 70 de ani, ci să-şi reformeze sistemul de pensii şi piaţa financiară, pentru a oferi pensii de limită de vârstă sigure din punct de vedere economic.

Vârsta de pensionare

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Constanţa au subliniat că nu există niciun astfel de act normativ care să hotărască acest lucru. Mai mult, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Voicu, a explicat cum se calculează, în prezent, vârsta de pensionare la limită de vârstă.

Anexa 3 din Legea 19/2000 cuprinde vârstele standard de pensionare în funcţie de data naşterii şi stagiile minime şi complete de cotizare necesare. Spre exemplu, o femeie născută în octombrie 1950 poate ieşi la pensie de limită de vârstă la 58 de ani şi 7 luni, mai exact în luna mai anul acesta. Un bărbat născut în octombrie 1945 poate ieşi la pensie, luna viitoare, la 63 de ani şi 7 luni. Pentru pensia anticipată se reduc cinci ani din vârsta standard de pensionare.

Legi noi

De la începutul acestei luni, două noi legi au intrat în vigoare pentru cei deja aflaţi la pensie. Astfel, aproximativ 23.000 de constănţeni din judeţ beneficiază de pensii în valoare de 300 de lei şi de 350 de lei din octombrie anul acesta. Tot de la 1 aprilie, punctul de pensie s-a majorat astfel că veniturile au ajuns de la 697,5 lei la 718,4 lei cu precizarea că pensionarii nu au nevoie de niciun act suplimentar ci doar se va aplica noua măsură legislativă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite