Constanţa: Medicii recomandă cumpătare la mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Paştele nu trebuie transformat într-un festin care să ducă la îmbolnăvire

Pentru că sărbătorile sunt întotdeauna bogate în alimente şi alcool, doctorii constănţeni sunt mereu solicitaţi de pacienţi. Medicul internist dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a declarat că, de obicei, de Paşte apar foarte mulţi bolnavi cu probleme digestive, în special colici biliare, ulcere, pancreatite acute etc.

Din această cauză, se recomandă constănţenilor să nu consume toată mâncarea într-o singură zi şi să includă în meniu şi fructe şi legume. „Oamenii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să consume în exces alcool şi trebuie să facă mişcare“, a precizat dr. Stoian.

Medicii se aşteaptă la un nou val de pacienţi 

Din experienţa anilor trecuţi, în perioada Paştelui vor fi destui pacienţi, care vor ajunge la spital beţi turtă sau care au mâncat până nu au mai ştiut de ei. Majoritatea celor care au făcut excese au ajuns în stare proastă la spital, însă au reuşit să plece pe picioare.

Dacă în alţi ani, cu ocazia sărbătorilor pascale, serviciile de urgenţă erau asaltate de un număr mare de pacienţi care solicitau diverse intervenţii pentru intoxicaţii sau come alcoolice, în 2008, medicii constănţeni au avut situaţia sub control. Cu toate acestea, au existat pacienţi care au fost aduşi la spital cu pancreatită acută şi care au decedat. Nici pe ambulanţă nu au fost intervenţii deosebite, cu excepţia pacienţilor hipertensivi sau a celor cardiaci, care îi solicită în mod frecvent.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite