Constanţa: Medic de familie amendat de Casa de Asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic de familie din Constanţa a fost amendat de Casa de Asigurări pentru că a acordat unei singure persoane peste 45 de zile de concediu medical într-un an, depăşind limita legală

Amenda a fost în valoare de o mie de lei. „Medicul a motivat că nu a avut o evidenţă strictă a numărului de zile acordate“, a declarat Marinel Ciobanu, directorul interimar al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa.

Controale

Instituţia a demarat, în ultima perioadă, mai multe controale care vizează modalitatea de acordare a certificatelor de concediu medical, în urma numeroaselor sesizări primite. Angajatorii reclamă că salariaţii îşi iau concediu medical nemotivat, în timp ce angajaţii spun că plata indemnizaţiei de concediu se face cu întârziere. „Noi le-am pus în vedere angajatorilor că nu este normal să nu plătească concediile medicale“, a declarat Marinel Ciobanu.

100.000 de certificate medicale

Anul trecut, în judeţul Constanţa au fost eliberate peste 100.000 de certificate medicale, însumând aproape un milion de zile de concediu. În 2009, în doar două luni şi jumătate, constănţenii şi-au luat peste 133.000 de zile de concediu medical.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite