Constanţa: Ionuţ Gheorghe, trei ani cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Judecătoria Constanţa l-au declarat ieri vinovat pe boxerul constănţean Ionuţ Gheorghe (25 de ani), medaliat cu bronz la Olimpiada de la Atena, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.


Instanţa l-a condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare şi l-a obligat la plata unor despăgubiri de 100.000 de euro. Decizia magistraţilor poate fi atacată în apel.

Mamă şi fiică omorâte

În duminica de 15 octombrie 2006, Ionuţ Gheorghe îşi conducea BMW-ul cu viteză excesivă la intrare în oraşul Ovidiu. Într-o depăşire riscantă, bolidul CT 84 BOX a zburat în parapetul de pe contrasens, răsturnându-se de câteva ori, apoi s-a izbit lateral de o Dacie papuc CT 05 JIC, în care se afla o familie din Mihail Kogălniceanu ce mergea la cumpărături în hypermarketul situat la ieşirea din Constanţa. Capul familiei, Nicolae Gheorghe (44 ani), a scăpat teafăr, dar soţia sa, Daniela Elena (36 ani) şi fetiţa lor, Oana Cătălina (13 ani) au murit la spital.

Supravieţuitorul accidentului, Nicolae Gheorghe s-a constituit parte civilă în proces cu peste 100.000 de euro reprezentând daune materiale. Pe parcursul desfăşurării procesului, Ionuţ Gheorghe a solicitat restituirea dosarului la procurori pe motiv că i s-a încălcat dreptul la apărare, însă cererea a fost respinsă.

Tergiversare

Au existat nenumărate termene în care sportivul a lipsit de la proces, absenţe justificate prin participarea la diverse concursuri sportive. Instanţa a admis cererea privind despăgubirile şi a acordat daune morale de 100.000 de euro şi materiale de aproape 21.000 de lei.

Adus la proces cu mandat

Pe parcursul judecăţii, instanţa s-a văzut nevoită să emită un mandat de aducere pe numele sportivului, dar nici aşa nu a fost de găsit. De abia în cursul lunii decembrie 2008, Ionuţ Gheorghe a fost audiat de magistraţi. El a declarat că nu se consideră vinovat de nenorocirea produsă. Ulterior, au fost luate declaraţii martorilor şi s-a dispus efectuarea o expertiză tehnică. Ba mai mult, pugilistul a formulat şi o cerere de strămutare a dosarului, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea, astfel că judecata s-a desfăşurat la Constanţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite