Constanţa: Interviu - Jucătorii naţionalei recunosc - calificarea se joaca la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Interviu - Jucătorii naţionalei recunosc - calificarea se joaca la malul mării
Constanţa: Interviu - Jucătorii naţionalei recunosc - calificarea se joaca la malul mării

Răzvan Raţ a declarat astăzi la Constanţa că o înfrângere în faţa Serbiei ar scoate România din cărţile calificării. De aceea, Piţurcă vrea cele toate cele şase puncte puse în joc în dubla pe care naţionala o va susţine împotriva Serbiei şi Austriei.

Atât jucătorii cât şi ofiţerul de relaţii cu presa din cadrul FRF au ţinut să nege orice conflict existent între selecţionerul Victor Piţurcă şi actualul lider al echipei naţionale, atacantul Adrian Mutu. Atât Răzvan Cociş, cât şi Răzvan Raţ şi-au început discursul lăudând atmosfera din sânul echipei naţionale. Ei spun că nu au existat schimburi de replici între ei şi antrenor şi mai ales că Victor Piţurcă nu a implorat pe niciunul dintre fotbalişti să joace pentru a nu-şi pierde postul de selecţioner. “Aceste afirmaţii false nu fac altceva decât să ne afecteze înaintea unui meci atât de important precum este acesta cu Serbia. De altfel, la cât de bine cunoscut este Victor Piţurcă vi-l şi puteţi imagina mergând din cameră în cameră şi rugând jucătorii să joace pentru el”, a concluzionat Răzvan Raţ.

Meciuri de totul sau nimic

Paşii greşiţi făcuţi în actuala campanie de calificare au lăsat urme adânci în psihicul jucătorilor care se tem că un nou eşec sâmbătă la Constanţa sau în deplasarea din Austria ar duce la o nouă campanie de calificare ratată pentru ei. “Este puţin pentru o generaţie să obţină o singură calificare la un turneu final, dar nu vrem să ne gândim deocamdată la asta. Oricum, sunt puţini cei dintre noi care au peste 30 de ani, aşa că mai putem participa şi la alte campanii până la 30-35 de ani”, a fost părerea lui Cociş care se bucură de faptul că toate biletele scoase la vânzare în această după amiază s-au vândut ca pâinea caldă. “Eu cred că oriunde am fi jucat în ţară la fel de bine s-ar fi vândut biletele, pentru că echipa naţională atrage suporteri şi va atrage şi peste 100 de ani” a mai declarat Răzvan Cociş.

Maximilian Nicu a fost primit cu braţele deschise

Pentru prima oară, jucătorii naţionalei au vorbit şi despre chemarea la lot a mijlocaşului care doar ce a primit cetăţenia română. “Nicu a fost primit la fel ca toţi ceilalţi jucători care vin pentru prima oară la lot. Nu este nicio problemă în adaptarea lui, deşi s-a scris că nu vorbeşte bine limba română. Este un jucător foarte bun, care vine de la echipa situată pe prima poziţie din campionatul german, însă dacă va juca, nu trebuie să îl privim ca pe Mesia” a mai declarat Răzvan Raţ care însă a refuzat cu vehemenţă să comenteze gestul făcut de Costin Lazăr în ultima etapă de campionat, atunci când a refuzat un penalty.


Bişniţarii vând biletele triplu

Bişniţarii şi-au făcut deja apariţia în zona stadionului Farul din Constanţa. După ce au văzut cum toate biletele puse la vânzare s-au dat ca pâinea caldă ei au ridicat imediat ştacheta preţurilor. Astfel, pentru un bilet la peluză ei cer 50 de lei, deşi l-au cumpărat cu 15 lei. De trei ori mai mult cer şi pentru un loc la tribune, adică 150 de lei pentru fiecare tichet pe care ei l-au achiziţionat cu doar 50 de lei. Din această cauză începând de astăzi şi până duminică prin zonele frecventate de bişniţari se vor înmulţi patrulele de jandarmi.

Declaraţii

“Adrian Mutu este liderul generaţiei noastre, un jucător care poate scoate gol dintr-o fază banală, însă nu este salvatorul echipei. Ne va arunca un colac de salvare sau ce?”
“Nu e normal ca jucătorii să vorbească despre antrenor sau despre soarta acestuia. Indiferent cine ar fi antrenor, joci pentru tine şi pentru cei care sunt lângă tine”, Răzvan Raţ


“Adrian Mutu s-a emoţionat cînd a cântat imnul României, de asta nu a ştiut bine versurile”
“Vom juca cu disperare în sensul bun, adică disperaţi să câştigăm cele trei puncte puse în joc”, Răzvan Cociş

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite