Constanţa: Grecii au sărbătorit aseară Ziua Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecii din Constanţa au sărbătorit Ziua Naţională la Teatrul Elpis, unde a fost organizat un spectacol cu muzică şi dansuri tradiţionale. Invitat de onoare a fost baritonul John Modinos, fost director al Operei din Atena

Dansuri tradiţionale

Spectacolul de aseară a debutat cu intonarea imnului României, apoi al Greciei. Spectatorii au cântat cu mare emoţie imnul ţării de origine. Tinerii din ansamblul Elpis au avut în program mai multe dansuri tradiţionale, care au culminat cu celebrul Zorba Grecul.

Fostul director al Operei din Atena, la Constanţa

Momentul de senzaţie al serii a fost apariţia baritonului John Modinos, fost director al Operei din Atena, care a primit din partea Comunităţii Elene Elpis, din Constanţa, a Teatrului de Operă şi Balet Oleg Danovski şi a Arhiepiscopiei Tomisului mai multe distincţii cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate. Foarte jovial, artistul a primit medaliile şi diplomele cu bucurie în suflet. „Cine s-a gândit să-mi sărbătorească cariera de 50 de ani, când eu am doar 39?!”, a glumit baritonul. Publicul a ascultat înregistrările a două arii, din operele Rigoletto şi Bărbierul din Sevilla în interpretarea lui John Modinos şi a vizionat câteva fotografii care aduceau în vizor momente importante din cariera artistului.

Ţări surori

„Grecia şi România sunt două ţări surori. În aceste două zile, de când sunt în Constanţa, mi-am dat seama - cele două popoare se aseamănă foarte mult. În plus, grecii din România sunt foarte bine văzuţi în ţara de origine, pentru că sunt realizaţi pe plan profesional“, a declarat, vizibil emoţionat, John Modinos.

50 de ani de carieră

Baritonul a povestit că talentul l-a moştenit de la bunicul său, care era preot, şi că a început să cânte de la vârsta de şase ani, la Biserică. John Modinos are o carieră impresionantă. Baritonul a cântat pe aceeaşi scenă cu  Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Montserrat Caballe şi alţi artişti de talie internaţională. În luna septembrie a anului trecut, a sărbătorit 50 de ani de carieră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite