Constanta: Grătar, jocuri şi voie bună în parcul din Km 4-5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grătarele, muzica, băutura, jocurile şi discuţiile prelungite au constituit reţeta perfectă pentru locuitorii din cartierul Km 4-5, care au profitat ieri de soare şi gradele cu plus din termometre pentru a petrece o după-amiază perfectă la iarbă verde.  

Zeci de constănţeni din cartierul Km 4-5 s-au adunat sâmbătă după-amiază în parcul de lângă Doraly Mall pentru a se relaxa în compania copiilor şi a prietenilor. Ei au profitat de razele calde ale soarelui şi au venit cu mic, cu mare la grătar.

Brăilenii au devenit fanii Constanţei

Lângă unul din grătarele încinse am întâlnit un grup de bărbaţi care înşirau de zor costiţa, carnea şi micii. Stăteau la un pahar de bere şi la o şuetă în timp ce pregătesc carnea de grătar.
Sunt din Brăila şi muncesc în portul Constanţa. Iulian Răducanu, de 28 de ani, are numai cuvinte de la laudă la adresa oraşului de la malul mării: „Lucrăm în portul Constanţa. Suntem mecanici, sudori, strungari, ingineri. Locuim aici şi am profitat de vremea bună să facem un grătar. E foarte plăcut în parcul acesta. La Brăila e sărăcie.“

Mici, carne şi bere

La câţiva metri distanţă l-am întâlnit pe Victor, de 40 de ani. Este însoţit de un prieten şi pregăteşte friptura, în timp ce soţiile aduc diverse lucruri de la maşini. Locuieşte în zonă şi spune că ori de câte ori are ocazia şi vremea este bună la sfârşit de săptămână, împreună cu prietenii ies în parcul de la piciorul podului din zona Doraly Mall. Victor apreciază: „Parcul este special amenajat pentru grătare şi este foarte bun. Reuşim să uităm de probleme, ne recreem. În plus, e amplasat foarte bine în zona asta, pentru locatarii din blocurile din zonă.“

Cântec, joc şi voie bună

Însoţită de familie şi de un grup de amici este şi Daniela Doicaru, de 35 de ani. Are doi copii o fată de 14 ani şi un băiat de 5 ani pe care i-a scos la joacă: „E foarte bine, e singurul parc mai mare din zonă şi are şi grătare amenajate. Venim de câte ori avem ocazia la grătar, la plimbare. În timp ce copiii se joacă, noi stăm de vorbă, jucăm table, cărţi, fotbal. Ne simţim bine. Important e să fie vremea bună.“

Adolescenţii, la grătar

 
Şase-şapte băieţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani stau întinşi pe o pătură pe iarba verde şi sparg seminţe: „Dacă veneaţi mai devreme, aveam grătar. Acum stăm şi spargem seminţe. Am jucat fotbal, am mâncat şi acum lenevim. Terenul de fotbal este un pic strâmb, dar ne descurcăm noi. În rest, e plăcut aici şi ne-am obişniut să venim des“.
 
Lângă cele 6-7 grupuri venite la grătar, sunt alţi locuitori ai cartierului, care şi-au adus copii la plimbare. Îi dau în leagăne, în topogan şi se bucură din plin de aerul curat şi razele calde ale soarelui de primăvară. Pentru mulţi dintre ei este o după-amiază perfectă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite