Constanţa: Evaziune fiscală între firme din România şi Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei firme din Constanţa au intrat în atenţia procurorilor după ce au produs o pagubă de cinci milioane de lei


Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au descoperit că niciuna dintre cele trei societăţi nu funcţionează la sediul social declarat. Şeful Gărzii Financiare Constanţa comisar şef Cristian Radu a declarat: „SC Loenermark SRL din Poarta Albă, societate ce nu funcţionează la sediul social declarat, a efectuat achiziţii intracomunitare din Bulgaria de fier beton, grâu, sămânţă de porumb şi ulei de floarea soarelui. Administratorul societăţii Loenermark, Costel Buzatu, a comercializat apoi o mare parte din achiziţiile intracomunitare către alte două societăţi - Scu-Pin Clean şi Nic Com Trans - la care asociat unic şi administrator este tot el.“

Cele două firme au întocmite sesizări penale pentru nefuncţionare la sediul social declarat. Pentru că nu s-a putut verifica în contabilitate înregistrările fiscale, s-a prezumat că prejudiciul produs bugetului de stat este în sumă de 502.180 lei.

Societăţi de tip „fantomă“

O altă firmă ce nu funcţionează la sediul social declarat, SC Scu-Pin Clean SRL Constanţa, a livrat produse şi a executat servicii, în valoare totală de 1.473.045, către o societate din judeţul Tulcea. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 433.249 lei.

SC Transport Comercial Prest SRL Constanţa, tot o societate ce nu funcţionează la sediul social declarat, a livrat bunuri către alţi agenţi economici, în valoare totală de 12.813.786 de lei. Întrucât nu există posibilitatea verificării înregistrării în contabilitate a operaţiunilor efectuate, prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la 3.768.761 de lei.

Sesizări penale

Pentru toate cele trei firme au fost întocmite sesizări penale, care au fost transmise spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa i s-a solicitat de către Garda Financiară stabilirea cu exactitate a prejudiciului creat bugetului de stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite