Constanţa: Elevii constănţeni se pregătesc de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii claselor a XII-a încep să se pregătească de bacalaureat.

În perioada 1-8 mai, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ constănţene, are loc înscrierea candidaţilor la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie- iulie 2009.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Mariana Neacşu, a declarat că pe plan local vor susţine aceste examene peste 8.500 de tineri. Având în vedere faptul că unii candidaţi şi-au finalizat studile în anii trecuţi pe filiera tehnologică şi vocaţională, un profil care acum nu mai există, Comisia Judeţeană de Bacalaureat trebuie să asigure asimilarea specializării respective. Acest lucru se va realiza după analiza comparativă a planurilor-cadru parcurse de candidat, precum şi a planurilor-cadru în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2009, de către un inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

26 de centre de examen şi şase de evaluare

La nivelul judeţului Constanţa au fost stabilite 26 de centre de examen şi şase centre zonale de evaluare. Acestea au fost stabilite la următoarele instituţii:  Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, Grup Şcolar Gheorghe Duca, Grup Şcolar de  Industrie Alimentară, Liceul Internaţional de Informatică, Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu, Grup Şcolar Emil Palade.

ISJ a stabilit şi componenţa comisiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat. Aceasta este formată dintr-un preşedinte, în persoana inspectorului şcolar general Petrică Miu, un vicepreşedinte- Marinela Mrejeru, doi secretari- Daniela Diaconu şi Irinela Nicolae. Din echipă mai fac parte Doina Grapă, Elena Buhaiev, Mariana Neacşu, dar şi doi directori de unităţi şcolare. Aceştia sunt Iuliana Negreţ de la Colegiul Tehnic de Marină şi Olguţa Popa de la Grupul Şcolar Cobadin. Ca centre, s-au stabilit 26 de examinare şi şase de evaluare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite