Constanta: Donaţia unui părinte, motiv de ceartă într-o şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Superiorul îşi acuză adjunctul de furtul unor calculatoare. Conducerea Şcolii nr. 12 Bogdan Petriceicu Haşdeu este cercetată acum de o comisie a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa.

Conflictul dintre cei doi manageri, directorul Mirela Florea şi directorul adjunct Viorel Prejbeanu, a pornit de la donaţia a trei sisteme de calculator. Directorul îşi acuză adjunctul de furtul computerelor, iar scandalul a ajuns la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Adjunctul Viorel Prejbeanu a declarat că are acte care demonstrează că sponsorul a donat calculatoare, mobilier nou şi echipamente sportive pentru care s-a semnat proces verbal de recepţie. „Bunurile de dispariţia cărora sunt acuzat există în şcoală.

Mirela Florea m-a incriminat că am semnat în locul ei pe procesul verbal de recepţie a bunurilor donate şcolii de către o societate comercială. Nu puteam să semnez în locul ei, din moment ce şi semnătura mea apare pe procesul-verbal de primire“, se apără Prejbeanu. Învinuitul a solicitat o anchetă Inspectoratului Şcolar Judeţean şi vrea să depună şi plângere penală împotriva superiorului său.

Directorii anchetaţi de inspectori

Pentru cercetarea conflictului managerial de la Şcoala nr. 12, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a stabilit ieri o comisie formată din inspectorul şcolar general adjunct Liliana Timofte şi încă doi inspectori. „Sunt chestii de expertiză, nu mă pot pronunţa la acest moment care este vinovatul, însă e clar că acest conflict nu a început de la o simplă ştampilă sau de la o semnătură. Dacă ancheta va stabili cine se face vinovat în toată această poveste, cazul se va transmite altor organe competente“, a declarat şeful ISJ, Petrică Miu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite